Minden belvárosból kitiltanák a Trabantokat

Trabant gyártás leállt 1991 jubileum
Vágólapra másolva!
Egy környezetvédelmi szervezet szerint itt az ideje, hogy a városok belső kerületeiből kitiltsák a szennyező Trabantokat.
Vágólapra másolva!

Egy német környezetvédelmi szervezet a semmilyen aktuális kibocsátási normát nem teljesítő Trabantok kitiltását kezdeményezi a városok belső kerületeiből. A Deutsche Umwelthilfe (DUH) szerint aggasztó trend, hogy Németországban 40 ezer ilyen kétütemű autónak van forgalmi engedélye, hétezerrel többnek, mint tíz éve.

A német belvárosokba jelenleg is csak a veterán - H-rendszámos - Trabantok hajthatnak be, de a DUH szerint ideje lenne az összeset kitiltani ezekből a kerületekből. A szervezet szerint az ilyen kétütemű autók kibocsátását már a szagukról azonnal érezni, ez pedig veszélyezteti az emberek egészségét.

Forrás: VEB Automobilwerk Zwickau

A DUH tehát lényegében az oldtimerekre vonatkozó szabályok megváltoztatását szeretné elérni, de az illetékesek is tisztában vannak azzal, hogy ez nem lesz könnyű menet. A szervezet azt is javasolja, hogy jelentősen emeljék az olyan járművek adóját, amelyek kipufogógáza semmilyen utókezelésben nem részesül.

A zwickaui Trabant Klub már jelezte, hogy demonstrációt tervez a javaslat ellen.