Kiderült egy titok, így lehet gyorsabban eladni egy használt autót Magyarországon

Vágólapra másolva!
Minél inkább ellenőrizhető egy adott autó előélete, várhatóan annál nagyobb lesz az érdeklődés iránta.
Vágólapra másolva!

Akik autót akarnak eladni, azok minél gyorsabban szeretnék megtenni, akik pedig vásárolnának, kíváncsiak a kiszemelt autó előéletére, hiszen nem mindegy, milyen karbantartásokat kell elvégeztetni: csupán a kötelezően előírtakat, vagy rejtett hibákkal együtt mindent, ami a biztonságos üzemhez szükséges.

Eladóként így érdemes minél több információt megmutatni az autóból, ahogy ezt a Használtautó.hu adatai is alátámasztják. A portálon 

2023 eleje óta 18 százalékkal több érdeklődő érkezett a lekérdezhető előéletű autók hirdetéseire, mint azokra, ahol a tulajdonosok nem adták meg az alvázszámot. 

Egy-egy ellenőrizhető autót pedig havonta átlagosan akár 800 potenciális vevő is megtekintheti.

Az autók jelentős áremelkedése mellett az alkatrészek és a szervizdíjak is jócskán megdrágultak, ezért sem véletlen, hogy a vásárlók a lekérdezhető előéletű járműveket preferálják. A Használtautó.hu elmúlt két évre vonatkozó adataiból az is jól látszik, hogy 

így átlagosan csaknem egy héttel gyorsabban eladható egy autó.

Az elmúlt két évben 60 százalékkal nőtt azon hirdetések száma, amelyekben már az alvázszámot is feltüntették. Így jelenleg már több mint 30 ezer olyan eladó autóból válogathatnak a vevők, amelynek az előtörténete lekérdezhető. Az alvázszám mellé érdemes még jó minőségű, nagy felbontású fényképeket és minél több dokumentumot feltölteni.