A Toyota Priusnak betett az alacsony benzinár

Toyota Prius
Vágólapra másolva!
Miközben a legtöbb autógyártó gőzerővel dolgozik különféle alternatív hajtásrendszereken, a kőolaj árának alakulása belerondíthat a jövőképbe. Az egyik leginkább érintett a problémában a Toyota.
Vágólapra másolva!

Sosem látott mélységekbe zuhan az olajár, már 40 dollárnál is kevesebbet adnak egy hordónyi fekete aranyért. Ez nyilván abból a szempontból jó, hogy előbb-utóbb csökkenő benzinárakat eredményez többek között nálunk is.

Ám nem mindenki örül felhőtlenül ennek, például a Toyotát elég rosszul érintik az ilyen hírek. Az alternatív hajtású autók egyik úttörője most kénytelen volt módosítani üzleti tervét, mivel az benzin mostani ára beleszól a világszerte kedvelt hibridautó, a Prius értékesítésébe.

Forrás: Toyota

Az eddigi számítások szerint akár 400 ezer darabot is eladhattak volna világszerte a nemrég bemutatkozott negyedik generációból,

a számokat viszont most 300 és 350 ezer közé módosították.

Az új Prius egyébként még csak Japánban kapható, de januárra már megérkezik az amerikai piacra is.

Az idei jelek sem túl biztatóak, a zöld autók piaca 17 százalékot zsugorodott Amerikában, és ezen belül a január-november közötti időszakban a Prius eladások is 12 százalékkal estek vissza. Az új negyedik generációnak talán valamivel könnyebb dolga lesz, mivel jóval takarékosabb az elődjénél, így alacsony benzinár mellett is többet lehet spórolni vele.