Ismét Ecclestone pályáján küzdenek a Ferrarik

Vágólapra másolva!
A szezon negyedik versenyhétvégéjével folytatódott a Ferrari Challenge kupasorozat. A helyszín ezúttal a Forma-1-es guru, Bernie Ecclestone tesztpályája, a Paul Ricard HTTT. A nézők a speciális Ferrari F430-asokon kívül egy tucat Ferrari FXX-et is megcsodálhatnak a zebracsíkos aszfaltszőnyegen.
Vágólapra másolva!

Fotó: Körber László [origo]

Válint nem kedveli a Paul Ricardot, de szeretne jó eredménnyel hazatérni


A Warm Up Racing versenycsapat ezúttal is a bajnokságban vezető Válint Tiborral utazott az eseményre. Másik pilótájuk, Spitzmüller Csaba ismét otthon maradt, a Veszprém-ralin próbál ismét babérokat aratni.

A menetrend kísértetiesen hasonlít a legutolsó, monzai időbeosztáshoz: a versenyzők péntek reggel 9-től 11 óráig tesztelhették Ferrarijaikat az 5842 méteres pályán. Az időjárás hozta formáját, a 32 fokos hőségben a vezetőfülkékben a hőmérő higanyszála 60 fok fölé is felkúszott.

A Warm Up Racing az imolai beállításokkal kezdte meg a tesztet, melynek derekán keményebbre állították a futóművet. Válint Tibor, aki nem kedveli kimondottan a francia pályát, összesen 24 kört tett meg, legjobbja 2:19:781 lett, amivel a lista 7. helyére küzdötte fel magát. A leggyorsabb a hazai pályán versenyző, Bachelier lett, 2:17:314-es idővel, mögötte az ismét versengő Santos és honfitársa, Clareton végzett.
A délutáni szabadedzés előtt Válint Tibor és Major József, a csapat technikai vezetője átbeszélték a teszt tapasztalatait, és úgy döntöttek, hogy a szabadedzés előtt ismét állítanak a futóművön.

Fotó: Körber László [origo]

A futóművet pár perc alatt áthangolták a csapat szerelői, így több, különböző beállítást is kipróbálhattak


Igyekeztek minden felhasználható időt a pályán tölteni, és már az edzés elején kigurult Válint a Ferrari F430 Challenge-el, hogy javítson délelőtti idején. A hőmérséklet 34 fok lett, emiatt a gumik tapadása némiképp mérséklődött, és az élboly egy-másfél másodperccel rosszabb időket autózott, mint a reggeli teszten. Válint szinte századmásodpercre lemásolta a teszt eredményét 2:19:855-ös idővel, és a hatodik helyen végzett. Nem elégedett a pénteki teljesítményével, bevonult a versenykamionba és belemélyedt a belső kamerás felvételekbe, hátha talál valahol pár másodpercet.

Ferrari Challenge Európai Shell Kupa tesztjének eredménye:

1.Jean-Marc Bachelier/Yannick Mallegol 2:17:314 Motor/Piacenza
2.Angel Santos/Alessandro Vezzoni 2:17:861 Rossocorsa/Pellin
3.Stephane Clareton 2:17:946 Stradale Automobile
...
7.Válint Tibor 2:19:781 Warm Up Racing


Ferrari Challenge Európai Shell Kupa szabadedzésének eredménye:

1.Jean-Marc Bachelier/Yannick Mallegol 2:18:539 Motor/Piacenza
2.Stephane Clareton 2:18:684 Stradale Automobile
3.Holger Harmsen 2:19:339 Lueg Sportivo
...
6.Válint Tibor 2:19:855 Warm Up Racing