Michelisz itthon nyert

Vágólapra másolva!
A megszokott színvonalat hozta a Seat Leon Szuperkupa hetedik futama, ahol az élről rajtoló Michelisz Norbert meg tudta nyerni a futamot. Az európakupás első rajtkockák és kiesések után tehát hazai földön összeállt a gépezet.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Michelisz rajt-cél győzelmet aratott, Wéber Gábor kiesett, míg Kiss Norbert egy elrontott rajt után végül második lett


Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott a kupasorozat hetedik futamán. Wéber Gábor a hetedik körben műszaki hiba miatt feladta a versenyt, így a további két dobogós helyen Kiss Norbert és Hatvani Bálint osztozott. Csatájuk kemény része a verseny elejére esett, az új rajtnál Hatvani előzte Kisst, aki a harmadik körre megtalálta az ellenszert és visszaelőzött.

SEAT Leon Kupa VII. futam végeredmény:

1. Michelisz Norbert Zengő Motorsport Kft 24:56.505 perc
2. Kiss Norbert IMC Motorsport Egyesület +1.787 mp
3. Hatvani Bálint Zengő Motorsport Kft. +12.918 mp
4. Bárkovics Zoltán Z.S.P. Racing Team Kft +22.095 mp
5. Brachna Dávid Warm Up +22.581 mp
6. Rasztovics Zsolt Zengő Motorsport Kft +35.481 mp

Forrás: [origo]

Michelisznek a bajnokságban így is tekintélyes a lemaradása


Michelisz Norbert: Nem vagyok elégedett a rajtommal, de az első kanyarban szerencsére elsőként tudtam fordulni. Ezen a pályán nehéz előzni, az időmérőből kiderült, hogy a sebességünk hasonló, így meg kellett tartanom a helyemet. Miután Gabi kiállt, már tudtam kímélni a gumikat is.

Kiss Norbert: Nem éreztem úgy, hogy rossz lett volna a rajtom, a Bálint és a Dávid jól elkapták, én csak közepesen. Bálint be tudott bújni, és ezen sok múlott. Az első pár körben nem is igazán tudtam, hogyan előzzem meg, de végül sikerült megcsinálni. A többiek elöl 3-5 másodpercre voltak tőlem, már hiába közeledtem, a tizennégy kör ehhez kevés volt.

Hatvani Bálint: Nagyon kemény volt a rajt, hárman mentünk egymás mellett a célegyenesben, ebből kivételesen én jöttem ki a legjobban, harmadiknak fordultam. Három-négy körön keresztül nagyon keményen vívtam Kiss Norbival, egyszer lecsúsztam az ívről és el tudott menni. A végén nagyon elfogyott a gumim, visszavettem, ekkor nagyon elment az első két versenyző. Tavaszhoz képest szerintem gyorsultam, remélem, holnap még jobb lesz.