Tommi Mäkinen körrekordot futott a Nordschleifén egy négyajtós Imprezával

Vágólapra másolva!
Újabb körrekord született a Nordschleifén: négyszeres rali-világbajnok Tommi Mäkinen egy japán belpiacos Subaru Impreza STi szedánnal szerezte meg a leggyorsabb négyajtós autó címét. Az igen kiválónak számító 7:55-ös idejével a jóval erősebb Porsche Panamera Turbót és a Cadillac CTS-V-t taszította le a trónról. A finn ralis nem kímélte a technikát, minden rázókövön átküldte padlógázzal az Imprezát, a kör végén még a fűre is lecsúszott. http://www.youtube.com/v/aEXADeLH_H4&hl=hu_HU&fs=1&
Vágólapra másolva!

Korábban a Porsche nem hivatalos mérésen állítólag 7:56-ot futott, míg az eddigi hivatalos első a Cadillac erőműve volt 7:59-as idővel. Az új rekord egy japán belpiacos STi szedánhoz fűződik, amely ráadásul nem is teljesen széria, így szőrős szívűek biztosan nem fogadják majd el rekordernek.

Forrás: Subaru

Az autóban például volt bukócső, speciális versenyülésekkel és ötpontos övekkel. Nagyobb turbó lélegeztette a bokszermotort, mint a hagyományos STi-n, valamint az első fékeket is hatdugattyúsra cserélték. Rugalmas toronymerevítőt kapott, valamint kicsit változott az első szpojler. Alul egy kis burkolat javította a légellenállást, valamint a sárvédők alumíniumból készültek. A gumiabroncs az utcai sportguminak számító Bridgestone RE 070 lett. Pár apróság változott tehát, de a végeredmény így is nagyon jónak számít, hiszen 8 perc alá már csak nagyon komoly sportkocsik férnek be.