Michelisz Norbert BMW-vel folytatja a WTCC-ben

Vágólapra másolva!
A BMW gyári csapatként már nem vesz részt a Túraautó-világbajnokságon, ezért a magyar versenyző megkapta Augusto Farfus BMW 320 TC-jét. A 2011-es szezonban már az új autóval vesz részt a Zengő Dension Team.
Vágólapra másolva!

Michelisz Norbert első versenye a vb második futamán, április 24-én, Belgiumban lesz, ahol már a 320-as BMW-vel áll rajthoz. Az új szabályok szerint a kétliteres szívómotor helyett bevezetett 1,6-os turbó nagy újdonságot jelent a csapat életében, ezért az autót korábban indító háromszoros világbajnok RBM Team segíti a felkészülést.

"Versenyképes autónk van, ezért az élmezőnybe várom magunkat, ám az első futamot ki kell hagyjuk. Nem kockáztathatunk egy teljesen ismeretlen autóval, ami az utolsó pillanatban esett volna be egy konténerben" - mondta Zengő Zoltán csapattulajdonos.

A 27 éves Michelisz már nagyon várja, hogy egy hátsókerék-hajtású autóval is bizonyíthasson. "Nagyon boldog vagyok! Ha minden álmom így fog valóra válni, akkor sok örömet szerzek a magyar szurkolóknak idén is. Ha az első futam helyett tudunk egyet tesztelni, akkor lépünk nagyot igazán. Ha összeáll minden, az élmezőnyt szeretném ostromolni."