Pénteken rajtol a Coppa Pannonia Regia

Vágólapra másolva!
A megszokottnál előbb, április 18-19-én rajtol az idei Coppa Pannonia Regia, az Oldtimer Szuperkupa ez évi második futama.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Tavaly éjszakai prológ volt, idén esti szakasz lesz az olaszos hangulatú futamon. Érdemes megnézni 2007-es videónkat


Tavalyi tudósításunkból is kiderült: ha Coppa, akkor kánikula - az elmúlt két év alatt kialakult tétel nem érvényes 2008-ra, idén ugyanis jó három hónappal korábban, április 18-19-én rendezik meg a magyar classic-versenyek legnehezebb megmérettetésének tartott futamot.

A szervező Historic Racing nevéhez már fűződik egy idei verseny: néhányan az egynapos, szezonnyitó Start Historicot is túl hajtósnak találták, pedig a Coppa Pannonia Regiát még keményebbnek ígérik. A számadatok is ezt mutatják: az ötven főben limitált mezőny két nap alatt több mint hétszáz kilométert tesz meg, huszonhárom mért szakaszon (és a titkos etapokon) dől majd el, ki lesz idén a legjobb.


Videóösszefoglalónk az évadnyitó futamról, a Start Historicról


Nemcsak a dátum, a helyszín is változott. A 2006-os, 2007-es Coppa a Pilis, a Vértes és a Gerecse egykori római útjain haladt, az idei viszont Budapestről indulva Dél-Dunántúl felé veszi az irányt. A mezőny Kaposvárra fut be péntek este, értelemszerűen a szombati rajt is a somogyi megyeszékhelyen lesz, de van még egy kötődés a városhoz: szombaton a coppások csatlakoznak a főtéren rendezett veterántalálkozóhoz.

A Start Historic rendkívül szoros végeredményt hozott, csupán egy pont döntött az első hely sorsáról - a Coppa győztesét is csak tippelni lehet. Az eddigi tapasztalatok szerint kijelenthetjük: ez nem az autó típusán és teljesítményén, hanem a vezetőn és a navigátoron múlik majd.

Az [origo]-n képes, videós beszámolót közlünk majd a Coppáról.

További információ: www.coppa-pannonia.hu