Éjszakai verseny a legelszántabb oldtimereseknek

Vágólapra másolva!
Pénteken éjfélkor rajtol a 2009-es Start Historic veteránautó-verseny. A résztvevőkre több mint ötszáz kilométer és újszerű, nehéz feladatok sora vár.
Vágólapra másolva!

Forrás: Historic Racing


Jó néhány órát éjszaka kell megtenniük a csapatoknak. A rendezők a zseblámpa és a tartalék üzemanyag szükségességére is felhívták a nevezők figyelmét


Tavaly rendezett először évadnyitót a Coppa Pannonia Regiával ismertséget szerző Historic Racing csapata. Az idei Start Historic nem a dátum szempontjából első, a rendezők új feladatokkal várják a legbátrabbakat, akik nem ijednek meg attól, hogy a szervezők sem ígérik, mindenki beér a célba.

A feladatokat úgy állították össze, hogy vezető és navigátor egyetlen apró hiba miatt behozhatatlan hátrányba kerülhetnek - bár valószínűleg nem lesz csapat, aki tizenkét órán keresztül folyamatos koncentrációra képes. Húsz mért szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek, ebből tizennyolc a classic-versenyeken már megismert 1/100-as, újdonság azonban, hogy ezeket a rajtidőhöz képest számítják. A Best Time etapokon a leggyorsabb idejéhez képest kapnak büntetőpontot a lassabbak - száguldani viszont nem érdemes, azért ugyanis kizárás jár. Hasonlóan új feladat a "gyémántgyűjtés", amellyel a rosszabb szakaszok eredményei szépíthetők.


Tavaly még nappal volt a rajt és a befutó is a Start Historicon


A mintegy negyvenautós mezőny szombaton 0:00-kor rajtol Érdről, ahonnan a Mátra felé veszik az irányt, fél nap és több mint ötszáz kilométer után érkeznek vissza.