Hétvégén rendezik az Oldtimer Szuperkupa negyedik futamát

Vágólapra másolva!
Kecskemét, Balatonalmádi és Veszprém után ezúttal Győrből vág neki az Oldtimer Szuperkupa mezőnye a 2002 óta megrendezett veteránautó-versenynek, hogy aztán három nap alatt három ország érintésével tegyék meg a 650 kilométeres távot.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A főtámogató után idén Audi EasToricra keresztelt classic-versenyen a szervezők semmit sem bíztak a véletlenre: a három nap alatt összesen több mint hetven veterán járművet láthat a közönség, amelyek közül a legfiatalabb alig húsz, a legöregebb autó viszont már több mint 85 éves. A csütörtöki nyilvános gyakorlás után a csapatok pénteken Ausztria felé veszi az irányt, majd parndorfi fordulóval, Mosonmagyaróvár érintésével térnek vissza Győrbe. Az esti szakaszon - ahogyan azt a Hungaria Classic versenyeken Veszprémben már megszokhattuk - szinte az egész belváros tele lesz oldtimerekkel.

Szombaton Szlovákiába látogat a mezőny, Nagymegyerben lesz az időellenőrzés. A versenyzők átszelik a bősi gátat, végül pedig Pannonhalmán keresztül érkeznek vissza a célba. Vasárnap a Rábaring látja vendégül az autókat, délben veszi kezdetét a hivatalos díjátadó ünnepség.

Az idei versenyen összesen 14 külföldi páros indul, olasz, német, svájci, osztrák, román, cseh és szlovák indulók mérkőznek meg egymással és a magyarokkal. Az érdeklődők legkönnyebben csütörtökön 14 órától, az ETO-park parkolójában vagy a győri rajtnál/befutónál csodálhatják meg az oldtimereket, de a verseny honlapján részletes programfüzet is található a fontosabb időpontokkal.