Vágólapra másolva!
Idén is lesz, ahogy mondják, szokássá váltak. Így is van, ami előnyökkel és hátrányokkal is jár. Szerencse, hogy a bor ilyen nagy divat. Annak viszont kevésbé örülök, hogy a helyszínt régen kinőtte a rendezvény, ezért mozdulni sem lehet. Nem is sok vizet zavarok ott fent, az intimebb kóstolókat szeretem, de azért nyilván felnézek, és ezt jó szívvel ajánlom is mindenkinek.
Vágólapra másolva!

Az idei díszvendégek a határon túli magyar borászok lesznek, ami külön öröm, hiszen megérdemlik az - akár megkülönböztetett - figyelmet, mégis úgy látom, hogy nehezen kapnak megjelenést. A megújult honap szerint itt lesz Balla Géza, a Kasnyik család és Maurer Oszkár is, akiknek jól ismerem borait, és leginkább a kihagyhatatlan kategóriába sorolnám őket. Már csak értük is érdemes felcaplatni a sok lépcsőn.

A boregyetem megadja a szakmaiságot, amit a tömegrendezvényt felületesen szemlélők esetleg hiányolhatnak. Az összes előadás érdekesnek hangzik, ahogy a korábbiakból is sokat tanultam már az évek során.

Idén végre a fesztivál idejétől eltérő időpontban, egy héttel korábban rendezik a Szentendrei Skanzenban a Szüreti Sokadalmat. Aki tehát kézműves borászokra és gyerekkonformabb szórakozásra vágyik mostantól nem kell választania, mindkét helyre eljuthat.

Jó szórakozást mindenkinek!