hirdetés
készülékdigitális fényképezőgépPanasonic

HD-videót is rögzít az új Panasonic fényképező

2008.07.22. 15:04

Új digitális fényképezőgépeket mutatott be a Panasonic, melyek között ultrazoomos, ultrakompakt, illetve profiknak szánt készülék egyaránt megtalálható.

Panasonic Lumix DMC-LX3

Az egyik legérdekesebb új termék a Lumix LX3, ugyanis kimondottan olyan profi és haladó fotósoknak ajánlják, akik már meglévő tükörreflexes gépük mellé keresnek egy apró, zsebretehető típust. A japán fényképező rengeteg manuális állítási lehetőséget biztosít, és a kedvelt idő- és blendeautomata üzemmódok is megtalálhatók rajta. Az úgynevezett intelligens auto módban autófókusz-követés, vörös szem eltávolítás, arcfelismerés és egyéb extrák segítik a kezdőket.

A Lumix LX3 optikája sem átlagos ebben a kategóriában: kisfilmes értékeken számítva 24 - 60 milliméter az átfogása, ráadásul fényereje 2.0 - 2.8 blendeértékek között mozog, és még optikai stabilizátort is szereltek bele. Az objektíven átjutó fényt egy tíz megapixeles, 1/1,63 colos képérzékelő rögzíti, vagyis a legtöbb  kompakt géphez képest nagyobb felületű, és ezért várhatóan kevésbé zajos a CCD.

Forrás: [origo]

Nem megszokott az sem, hogy RAW képeket is képes elmenteni a masina, amelynek a hátoldalán egy 3 col képátlójú, 460 ezer pixeles kijelző kapott helyet. Mozgóképet szintén tud rögzíteni az új Lumix, 1280 x 720 képpontos felbontásban, 24 képkocka/másodperc sebességgel. Várhatóan augusztusban már megjelenik a boltok polcain szürke és fekete változatban, ára a tengerentúlon 500 dollár, vagyis 72 ezer forint lesz.

Panasonic Lumix DMC-FZ28

Szintén tíz millió pixeles fényképeket készít az új ultrazoomos készülék, a Lumix FZ28. Forradalmi újításokkal itt nem találkozhatunk az elődhöz képest, inkább egyszerű ráncfelvarráson esett át a tavalyi modell. Az FZ28 továbbra is tizennyolcszoros optikai zoommal van ellátva, amelynek átfogása kisfilmes értékeken számítva 28 - 504 milliméternek felel meg.

Az optikai stabilizátoros készülék hátoldalán egy 2,7 colos, 230 ezer pixeles LCD, illetve egy 210 ezer pixeles elektronikus kereső teszi lehetővé a komponálást. Ezen a típuson is található teljesen manuális üzemmód a félautomata opciókon kívül, és az intelligens üzemmód ebben is helyet kapott, csakúgy, mint a RAW formátumba mentés lehetősége.

Forrás: [origo]

A Lumix FZ28 az előbbi típushoz hasonlóan 1280 x 720 pixeles mozgóképeket rögzít, ám ez esetben 30 képkocka/másodperc a maximális sebesség. A kiskereskedelmi forgalomban augusztusban debütáló készülék ára 400 dollár, azaz 58 ezer forint lesz.

Panasonic Lumix DMC-FX150

A most bemutatott harmadik új fényképező az ultrakompakt kategória egyik csúcsmodellje lehet 14,7 megapixeles felbontásával. A többi típushoz hasonlóan ebbe a modellbe is az új Venus IV elnevezésű képfeldolgozó processzort szerelik be, az optikája pedig kisfilmes értékeken számítva 28 - 100 milliméteres tartományban teszi lehetővé a fotózást.

Forrás: [origo]

A 2,7 colos, 230 ezer képpontos kijelzővel érkező divatkütyü 720p felbontású HD-filmek rögzítésére is képes, viszont az előzőeknél kevesebb manuális állítási lehetőséget kapott. A fekete és ezüst kivitelű fényképezőt jövő hónaptól lehet megvásárolni 400 dolláros, vagyis 58 ezer forintos áron.

Panasonic Lumix DMC-FX37

Végül bemutattak egy trendi, tíz megapixeles ultrakompakt modellt, melynek átfogása 25 - 150 milliméter kisfilmes értékeken számítva, és optikai stabilizátorral is fel van szerelve. Az automata működésre kihegyezett típus 720p felbontású HD-filmeket is tud rögzíteni, valódi érdekessége azonban, hogy ezüst, fekete, kék, rózsaszín, fehér, illetve barna színben egyaránt kapható lesz szeptembertől 350 dollárért, vagyis 50 ezer forintért.

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés
youmetry