Lengyelek fenyegetik az angol bíró névrokonát

Vágólapra másolva!
Halálos fenyegetéseket kapott egy Howard Webb nevű technikus, aki csak névrokona a labdarúgó Európa-bajnokság osztrák-lengyel találkozóját vezető bírónak.
Vágólapra másolva!

A 62 éves Webbnek rendőri védelmet ajánlottak fel, az e-mail címét pedig meg kellett szüntetni a számtalan fenyegető üzenet miatt, várhatóan új telefonszámot is kap. A vétlen angol férfinak az a balszerencséje, hogy ugyanabban a városban lakik, mint a Lengyelországban közutálatnak örvendő játékvezető.

Az "igazi" Webb 36 éves rendőr, aki azzal haragította magára a lengyel drukkereket, hogy a 93. percben 11-est ítélt az osztrákok javára és a kontinenstorna társrendezői az ebből szerzett találattal alakították 1-1-re az állást csütörtökön.

Az interneten különböző fórumokon olyan fotómontázsok jelentek meg, melyek késsel a fejében vagy célkereszttel a homlokán ábrázolják a szigetországi játékvezetőt. Nem csillapította a lengyel közhangulatot Donald Tusk miniszterelnök sem, aki egy nappal a mérkőzés után kijelentette: "Tegnap szívesen öltem volna, tudják, ki lett volna az áldozat..."