Vágólapra másolva!
A pálya elnöke szerint mindenképpen jó döntésnek bizonyult a Bahreini Nagydíj megrendezése, és talán a béke helyreállításában is segíthet. Úgy véli, a futam elmaradása esetén csak felerősödtek volna az ellentétek.

A bahreini pálya elnöke, Zayed Al-Zayani szerint helyesen döntöttek, amikor a heves tiltakozások ellenére kitartottak az idei futam megrendezése mellett, hiszen különösebb problémák nélkül zajlott le az esemény. Bár a Force India és a Sauber néhány alkalmazottja a pálya és a szálloda közötti útvonalon belekeveredett a kormányellenes tüntetésekbe, Al-Zayani szerint a szahíri pálya az egész hétvége során biztonságos volt.

"Azt hiszem, bebizonyítottuk, hogy bármi is történik a politikai életben, az a pályán zajló eseményeket nem befolyásolja" - jelentette ki az Autosportnak, majd hozzátette: a futam megrendezése abban is segíthet, hogy hamarabb helyreálljon a béke a több mint egy éve forrongó országban. "Az élet megy tovább, és a futam megrendezése remélhetőleg abban is segít, hogy a kormány és az ellenzék rendezze a nézetkülönbségeit."

Al-Zayani elárulta, a fokozott biztonsági intézkedések ellenére a pálya személyzetének nem okozott különösebb gondot az esemény megszervezése. "Nem újdonság számunkra egy futam megrendezése, hiszen az idei előtt már hét verseny is lezajlott itt. Azt hiszem, a tavalyi évben feláldozták a nagydíjat, de remélhetőleg jövő évi futam idejére már az egész ügyet magunk mögött tudhatjuk" - bizakodott.

Bár a futamot ellenzők úgy vélték, a verseny megrendezése újabb zavargásokat fog kiváltani az országban, Al-Zayani velük ellentétes nézetet képvisel. "Szerintem ez még több problémát okozott volna Bahreinben" - válaszolta, amikor arról kérdezték, mi történt volna a nagydíj törlése esetén. "Felerősítette volna a kormány és az ellenzék között fennálló feszültséget, és arra is okot adott volna, hogy az emberek egymásra mutogassanak - mindenki a másikat hibáztatta volna."

Végül hozzátette, nem kételkedik abban, hogy 2013-ban is gond nélkül meg tudják majd rendezni a futamot. "Az idei verseny előtt sem voltak kétségeim, akkor a következővel kapcsolatban miért lennének?" - tette fel a kérdést.