Nem átütő siker Spielberg Különvéleménye

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO A 102 millió dollárból készült Különvélemény forgalmazásának első három napja alatt 37 millió dollárt hozott, ami a forgalmazók számára csalódást okozott. A Disney új rajzfilmje, a Lilo és Stitch ettől csupán egymillióval maradt el. Egy héttel később már helycsere történt: Spielberg és Cruise mozija a harmadik helyre csúszott le, a Lilo és Stich viszont maradt a második.

Pedig a film remek kritikákat kapott: a visszhangok szerint Hollywood két nagyágyúja hozzájuk méltó alkotást tett le az asztalra. A Különvélemény egyaránt jó sci-fi, krimi és akciófilm, és a kritikusok jónak tartják Colin Farrel és Max Von Sydow alakítását is.

A Philip K. Dick történetéből készült filmben a bűnözőket már azelőtt elkapják, hogy tettüket elkövették volna. A rendszer tökéletesen működik, már hat éve nem történt gyilkosság. Csakhogy egyszer éppen a bűnelhárítás egyik tagját, John Andertont (Cruise) készülnek letartóztatni emberölésért, aki menekülni kezd. Csupán két napja van az előre megjósolt bűncselekményig, és ezalatt kell megakadályoznia, hogy a világ szemében - vagy valóban - gyilkossá váljon.

Forrás: ORIGO Spielberg nem elégedett meg a sztori kifejtésével és a remek látvánnyal. Vezető tudósokból és futuristákból álló csapatot hozott össze, akiknek köszönhetően a film tele van brilliáns ötletekkel a jövő technológiájára vonatkozóan is - és ez teszi minőségi sci-fivé a filmet.

Az egyik jelenetben például mechanikus pókokat eresztenek be az épületbe, hogy végezzenek retinaszkennelést mindenkin, aki bent tartózkodik. A boltokban is a retinájuk alapján azonosítják a vásárlókat, így egy ruhaüzletben a második látogatásunk alkalmával már pontosan emlékszik a rendszer a méreteinkre. Ha elsétáluk egy reklámtábla előtt, az is fel tud minket ismerni, és azonnal személyre szabott ajánlatokat ad nekünk.

Az autók mágneses útpályán futnak, és még az épületek falára is fel tudnak kapaszkodni, véget vetve ezzel a parkolási problémáknak. Egy toronyházban akár 27. emeleten is beszállhatunk a saját kocsinkba. A rendőrök viszont helikopterek helyett légpárnásokat használnak, és még személyi hátrakétájuk is van, akárcsak Jango és Boba Fettnek.

Forrás: ORIGO A televízió már nincs képernyőhöz kötve, az adás ehelyett hologramként lebeg a levegőben. Az újságokat pedig nem papírra nyomják, hanem egy hordozható, kézi tábla tartalma frissül rendszeresen az új hírekkel, képekkel. Aki pedig játszani szeretne, egyszerűen rákapcsolja az agyát egy játékgépre. A számítógépeknek már se billentyuzete, se egere: az emberek a jelbeszédhez hasonló kézmozdulatokkal irányítják a komputereket.

(Forrás: Solaria.hu )