Terminátor-szobrot emelnek Grazban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Arnold Schwarzeneggert, Graz testépítőből színészé lett híres szülöttjét már-már kultikus tisztelet övezi a városában. Rajongásukról a helyiek már számos formában adtak jelt, legutóbb 1997-ben, amikor a frissen megépült futball-pályájuknak az Arnold Schwarzenegger Stadion nevet adták.

Egy korábbi Arnie-szoborhttp://www.morpheusint.com/core/artists/Kruger/arnold_sculpture.htmHivatalos T3-oldalhttp://www.terminator3.com/main.html

Ez azonban úgy tűnik még nem elég, az idősödő, de még mindig aktív színészt a városatyák újabb megtiszteltetésben részesítenék. Ezúttal Arnie legemlékezetesebb szerepének készülnek emléket állítani - terveik szerint jövőre már állni fog a belvárosban egy életnagyságú Terminator-szobor. "Arnie Graz legfontosabb kulturális exportterméke és szeretnénk a Kultúra Városa cím adományozását és a Terminator 3 megjelenését stílusosan összehangolni"- nyilatkozta a szoborról a grazi tiszteletbeli címmel kapcsolatos ügyekért felelős bizottság szóvivője.

A Terminator harmadik része Rise of the Machines címmel jövőre kerül a mozikba. A történet szerint Skynet, a világuralomra törő szuperszámítógép újabb Terminátort küld vissza a múltba John Connor elpusztítására. A gyilkos gép ezúttal női alakban jelenik meg; szerencsére az ellenállóknak is ismét sikerül egy védelmezőt eljuttatniuk majdani vezérük megmentésére. A húszas éveiben levő Connor oltalmazójának szerepét hosszas vacillálás után Schwarzenegger kaphatta meg.