Kate Hudson furcsa karrierje

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIA színészek többsége óvja a gyerekeit attól, hogy kövessék a pályán. Így van ez Hollywoodban is, ahol pedig a színészet megbecsült szakma, és a sztárok fényűző életet élnek. Goldie Hawn is aggódva figyelte kislányát, Kate Hudsont, amikor az már 3 évesen csak a szereplésre vágyott. Legnagyobb bánatára lánya feltűnési viszketegsége később sem csökkent. Igyekezett hatni rá szülői szigorral, de nem sikerült rávennie arra, hogy az érettségi után komoly egyetemre menjen.

A ma már elismert színésznő, Kate Hudson így emlékszik azokra az időkre: "Az biztos, hogy a neveltetésem és a körülöttem zajló életstílus meghatározó volt a döntésemben. Mindig is színésznő akartam lenni. A szüleim szerették volna, ha előbb elvégzek egy egyetemet, de én minél előbb el akartam kezdeni a karrieremet. A kezdetektől fogva láttam, mennyi munkát igényel, hogy valaki jól tudjon játszani. De ha az ember szereti a szakmáját és a szívét adja érte, akkor a siker nem marad el."

Hudson ráadásul mindig is közelebb érezte magához nevelőapját (aki szintén színész), mint édesapját, aki csak 3 éves koráig nevelte (és mellesleg zenész). Goldie Hawn és Kurt Russell ma is Hollywood egyik álompárja, hosszú és mély kapcsolatukért sokan csodálják őket. Protekcióhoz azonban nem juttatták a lányukat.

Forrás: MTIVégül is 1998-ban kapta meg első szerepét, a Desert Blue című filmben. Pár kevésbé jelentős alakítás után jött Penny Lane szerepe Cameron Crowe filmjében, a Majdnem híres-ben. Eredetileg egy kisebb szerepet szántak neki, de miután Sarah Polley (a Váratlan utazás Sarah-ja) visszalépett a női főszereptől, hozzá került a figura. A 16 éves, rockrajongó, titokzatos életű Penny Lane meghozta Hudson számára az elismerést: alakításáról áradozott minden kritika. Rengeteg díjra jelölték - többek között a legjobb női mellékszereplő Oscar-díjára, a Golden Globe-ot pedig meg is kapta.

Ennek ellenére nem követte sok új film a Majdnem híres-t. 2001-ben csak a The Cutting Room című, másodvonalbeli produkcióban forgatott, 2002-ben pedig csupán a The Four Feathers című háborús drámát vállalta el Heath Ledger oldalán. (Ezért a szerepért még a Pókember női főszerepét, Mary Jane-t is képes volt lemondani, ami így Kirsten Dunsthoz vándorolt.)

A Majdnem híres honlapjahttp://www.almost-famous.com/A The Four Feathers honlapjahttp://www.fourfeathersmovie.com/

Ő azonban csöppet sem bánta, hogy van egy kis szabad ideje. Férjével, a Black Crowes nevű banda frontemberével, Chris Robinsonnal így több időt tölthetett együtt: "Vacsorákat rendeztem Chris barátai számára, és mindent megtettem azért, hogy jól érezzék magukat nálunk. Egy férfi szereti az ilyesmit. Annyira jó volt, hogy nem kellett azzal foglalkoznom, hogy melyik magazin akar a címlapjára és melyik nem és hogy milyen eseményekre hívnak meg" - nyilatkozta.

A jövő év azonban már sűrűbb lesz a számára: három filmje is 2003-ra készül el: a How to Lose a Guy in 10 Days című romantikus vígjáték; a Loosely Based On a True Love Story című Dosztojevszkij-feldolgozás (melyben Luke Wilson és Sophie Marceau lesz a partnere); valamint a Le Divorce című James Ivory-film (melyben Naomi Wattsszal és Glenn Close-zal játszik).