Michael J. Fox csillagot kapott

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Michael J. Fox orvosai 1991-ben diagnosztizálták nála a Parkinson-kórt, ő azonban még 7 évig titokban tartotta betegségét, és folytatta filmes karrierjét. 1998-ban azonban már egyértelmű jelei mutatkoztak a kórnak - így például az állandó remegés -, és a sztár úgy döntött, hogy nyilatkozatban tárja fel az igazságot a világnak. A People magazin december 7-i számában vallott színt.

A Stuart Little 2 honlapjahttp://www.sonypictures.com/movies/stuartlittle/A Michael J. Fox Alapítvány honlapjahttp://www.michaeljfox.org/

Azóta nem vállalt el egyetlen filmszerepet sem, kivéve a Stuart Little 1-2-t, melyben a kisegér hangját kölcsönözte. Eddigi életműve azonban érdemessé tette arra, hogy csillagot adományozzanak neki a Beverly Hills-i Hírességek Sétányán. A sztár a 2209. volt, aki tenyérlenyomatát otthagyhatta az aszfalton.

"A színészet remek elfoglaltság az életben, olyasvalami, amit az ember örömmel végez. Ráadásul folyton úgy érezheti, hogy másokat is boldoggá tesz általa. Ez a színészet lényege, se több, se kevesebb" - nyilatkozta Michael J. Fox.