Gnomeo és Júlia - Shakespeare gyerekeknek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Gnomeo and Juliet címmel animációs film készül Shakespeare egyik legismertebb klasszikusából, a Rómeó és Júliá-ból.

A gyereknek szánt rajzfilmet a zenész Elton John produkciós cége, a Rocket Pictures készíti - a Walt Disney filmstúdióval közösen.

Kedvezményes árú sikerkönyvek

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.

Sir Elton tevékenyen részt vállal a produkcióban, ő írja annak betétdalát, és a forgatókönyv társszerzője is egyben. A felismerhetetlenségig átírt mű egyik filmbéli alakját - egy hajlotthátú torzszülöttet, aki folyton-folyvást virágot ad mindenkinek, aki az útjába kerül - is róla mintázták volna a készítők, ám az énekes közbelépett, és megvétózta az ötletet.

A rajzfilmben csak elvétve fedezhető fel némi egyezés az eredeti tragédiával - ennek jegyében szó esik a Capulet és a Montague család közötti viszályról is, amelynek legfőbb megnyilvánulási módja, hogy az egyik dinasztiához tartozók piros, míg a velük szemben álló család tagjai kék kalapot viselnek.

A tervek szerint Julia Kate Winslet hangján szól majd a gyerekekhez, míg nevelőnője szavait a neves brit színésznő, Judi Dench kölcsönzi majd.