Fiennes nyerte a Bond-versenyt

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIAz Amazon szavazásán a résztvevők csaknem negyede tette le voksát Ralph Fiennes mellett, ami azért is meglepő, mert a brit színész eddig még egyszer sem mutatkozott be a szuperügynökéhez hasonló hódító, vagány szerepkörben. Fiennes a Schindler listája kegyetlen náci tisztjének szerepében vált ismertté, majd Az angol beteg érzékeny, zárkózott grófjaként aratott nagy sikert (mindkét alakításért Oscar-díjra jelölték). Legtöbb filmjében introvertált, mély lelki életet élő figurát formált meg.

James Bond karakteréhez valamelyest közelebb áll az a kép, melyet George Clooney alakított ki magáról a sajtóban - azzal a kis szépséghibával, hogy hiányzik belőle a brit elegancia. A szavazás második helyezettjeként a résztvevők 15 %-a választotta őt. A harmadik helyen az a Clive Owen végzett, akinek egyszer már odaígérték a szerepet; a helyezést azonban meg kell osztania a Bridget Jones naplója című filmből ismert honfitársával, Colin Firth-szel, akire szintén a választók 12 %-a voksolt.

Magyar nyelvű James Bond-oldalhttp://www.beholder.hu/007/default.htmJames Bond linkekhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmek/kulfoldi_filmek/James_Bond/Ralph Fiennes linkekhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/film,_szinhaz/szinhazmuveszet/szineszek/kulfoldi_szineszek/Ralph_Fiennes/Pierce Brosnan linkekhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/film,_szinhaz/szinhazmuveszet/szineszek/kulfoldi_szineszek/Pierce_Brosnan/

Negyedikként a zűrös nőügyeiről és vagányságáról híres Robbie Williams futott be, őt pedig Russel Crowe, Leonardo DiCaprio, Ben Affleck, Hugh Grant, Jude Law, és Ewan McGregor követi az első 10 között.

A szavazás célja azonban csak a puszta ábrándozás lehetett, hiszen Pierce Brosnan a Halj meg máskor! című, legutóbbi James Bond-film premierje után bejelentette, hogy ötödször is elvállalja a kém megformálását.