Megtartották a Mátrix - Újratöltve premierjét

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss és Laurence Fishburne elmúlt két éve azzal telt, hogy a fergeteges sikerű Mátrix második és harmadik részét forgatták Ausztráliában. Az első epizód több mint 300 millió dollárt kaszált, így a folytatást nagy reményekkel, és óriási anyagi befektetéssel készítették. Hollywood számításai szerint 2003 legnagyobb dobása lehet a Mátrix - Újratöltve, és a Mátrix - Forradalmak.

Forrás: MTI
Mr. és Mrs. Smith

A Mátrix - Újratöltve szerda este került először vászonra Los Angelesben, illusztris közönség előtt. Az alkotókon kívül Will Smith, Sandra Bullock, Lucy Liu és Demi Moore is jelen volt a vetítésen. Will Smith feleségét, Jada Pinkett Smitht kísérte el, aki a vásznon is képviseltette magát. Még terhes volt, amikor felkérést kapott Niobe szerepére, és még szoptatott a forgatás közben. Állítása szerint ez különleges energiatöbbletet adott számára.

Keanu Reeves pedig úgy nyilatkozott, hogy rengeteget kapott Neo szerepétől - nemcsak színészként, de magánemberként is. A kihívások és a leküzdésükben segítséget nyújtó csapat páratlan élménnyel ajándékozták meg. Partnere Carrie-Anne Moss - akinek már csupán pár napja van hátra a szülésig - szintén lelkesedéssel beszélt a forgatásról. "Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy ez a lehetőség megadatott nekem, és hogy ennek a fantasztikus csapatnak tagja lehettem" - nyilatkozta.

A Mátrix - Újratöltve hivatalos honlapjahttp://whatisthematrix.warnerbros.com/Mátrix - Újratöltve linkekhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmek/kulfoldi_filmek/Matrix/Matrix_-_Ujratoltve/

A frissen elkészült epizódban Reeves, Moss, és Laurence Fishburne felszabadító hadjáratot indít a digitális világ ellen, hogy legyőzze a Földet fogságban tartó gépeket. A film egyik különösen drága és látványos jelenete egy autós üldözés, melyet Los Angelesben forgattak számtalan kaszkadőr részvételével. Európában mindezt a cannes-i filmfesztivál szakmai közönsége láthatja először május 15-én. Május 23-ától pedig szinte az összes európai ország - köztük Magyarország - filmrajongói is jegyet válthatnak a filmre.