Forog a Magyar vándor

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Harmat Gábor forgatókönyve szerint az Etelközben átmulatott búcsúeste után a kótyagosan ébredő hét vezér épp indulna hont foglalni, amikor észreveszik, hogy a magyarok már rég elmentek. Szórakoztató és kalandokban bővelkedő időutazás veszi kezdetét, melynek során a hét vezér a magyarok keresése közben ezeréves történelmünk meghatározó személyiségeivel és pillanataival találkozik. Tatárok, törökök, oroszok, németek kerülnek útjukba, mire a XXI. századba érve végre megtalálják elveszettnek hitt népüket.

Szervét Tibor (Huba), Szabó Győző (Tas), Hajdu István (Töhötöm), Gesztesi Károly (Álmos), Gyuriska János (Előd), Seress Zoltán (Kond) és Greifenstein János (Ond)

Herendi Gábor, az 535 ezres nézőszámot produkáló Valami Amerika rendezője így foglalta össze legújabb alkotásának koncepcióját: "Szeretnénk olyan filmvígjátékot létrehozni, amely szerethető figurákat teremtve, felszabadult örömmel kacagja velünk végig a magyar történelem ismerős epizódjait."

Ehhez pedig nemcsak a főszerepekben, hanem a mellékszerepekben is nagy színészi tapasztalatra volt szükség. A hét vezér (Gesztesi Károly, Gyuriska János, Greifenstein János, Seress Zoltán, Szabó Győző, Szervét Tibor és Hajdu István) mellett többek között Gáspár Sándor, Frenreisz Károly, Reviczky Gábor, Józsa Imre, Bárdy György, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Liptai Claudia, Oroszlán Szonja és Fekete László tűnik majd fel a vásznon.

A kiváló színészi alakítások mellett azonban a zene is a siker egyik garanciája lehet (amint azt a Valami Amerika is példázza). Hrutka Róbert és az Emil.RuleZ! már el is készült a filmzene nagy részével, melyet Balla Eszter, Czerovszky Henriett, Für Anikó, Gallus Nikolett, Korda György, Nagy Natália, Somló Tamás, Tisza Bea, Tunyogi Bernadett és Tunyogi Orsi énekel. A lemez karácsonyra kerül a boltokba.

A Magyar vándor hivatalos honlapjahttp://magyarvandor.origo.huA Valami Amerika weboldalahttp://www.valamiamerika.huPéklapáttal egy buli forgatagábanhttp://www.valamiamerika.hu/valami_amerika_jatek.swfA Skyfilm honlapjahttp://www.skyfilm.hu

Újdonság, hogy a Magyar vándor honlapja a forgatás kezdetétől látogatható. Az Axelero Internet a film exkluzív online médiatámogatójaként már a bemutató előtt szorosan együttműködik a stábbal. Az [origo]-n létrehozott internetes oldal kezdettől fogva informálja az érdeklődőket a forgatókönyvvel, az alkotókkal, a forgatási naplóval és minden egyébbel kapcsolatban, interaktív közösségi felületeket is teremtve.

Szintén egyedülálló, hogy a film 2004 februárjában nemcsak Magyarországon, hanem Romániában, Szerbiában, és Szlovákiában is a mozikba kerül. "Reméljük, hogy a Magyar vándor sikere vetekedni fog a Valami Ameriká-éval" -mondta bizakodva Herendi.