Julia léphet Blanchett helyébe

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTICate Blanchett feladta a leckét a hollywoodi producereknek, akik az utóbbi időben jobbnál jobb ajánlatokkal halmozták el. A színésznő múlt héten jelentette be, hogy állapotos, és ezért kénytelen visszalépni egy szerződéstől, másokat pedig a forgatás átütemezésére kényszerített. Martin Scorsesevel még leforgatja a The Aviator című filmet (melyben Katharine Hepburnt kelti életre), Wes Andersonnal azonban már valószínűleg csak a szülés után foghat bele a The Life Aquatic című alkotás felvételeibe.

Mike Nichols rendezését, a Closer című alkotást le kellett mondania, mert semmiképp nem tudta volna beilleszteni a megváltozott időbeosztásba. A veterán rendező legújabb munkájában Jude Law feleségét alakította volna, a Natalie Portman és Clive Owen alakította másik házaspár mellett. A két pár a történet során összegabalyodik, mert mindenki a másikban keresi a szerelmet.

Forrás: MTI

Cate Blanchett-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/film,_szinhaz/szinhazmuveszet/szineszek/kulfoldi_szineszek/Cate_Blanchett/

Cate Blanchett helyébe tehát másik sztárt kellett keresni, és a rendezőnek Julia Roberts jutott az eszébe. Hollywood első számú női sztárja az utóbbi időben kevesebbet dolgozott, és igencsak megválogatta a hozzá érkező felkéréseket. Legközelebb a Mona Lisa Smile című filmben lesz látható, melyben egy leányegyetem művészettörténet tanárát kelti életre, majd Steven Soderbergh-gel és George Clooney-val készíti a Tripla vagy semmi második részét.

Ideje tehát lenne dolgozni, és úgy tűnik, a Closer forgatókönyve is tetszik neki, a kérdés tehát már csak az lehet, sikerül-e megállapodni a szerződés feltételeiről és a gázsi összegéről a producerekkel.