Bush farmja mellett vetítik a Fahrenheit 9/11-et

Vágólapra másolva!
George W. Bush otthonának közelében is be fogják mutatni Michael Moore dokumentumfilmjét az amerikai elnökről. A békeaktivisták úgy tervezik, hogy a republikánusok ingyen nézhetik majd meg a Busht kritizáló Fahrenheit 9/11-et.
Vágólapra másolva!

Egy hónappal az országos bemutató után, pénteken kezdik el vetíteni a Fahrenheit 9/11-et egy Waco városi moziban, 30 kilométerrel nyugatra Bush crawfordi farmjától.

A következő hónapban békeaktivisták Crawfordban is le fogják vetíteni a Bush-ellenes filmet. Skip Londos, a Béke Barátai egyesület alapítója elmondta, hogy Michael Moore hétfőn megadta az engedélyt a film bemutatására a Crawford Béke-házban, amely csak pár kilométerre van Bush farmjától.

A dokumentumfilm már 93,8 millió dollár bevételt hozott, de eddig nem játszották a wacói mozikban, pedig ez az elnökhöz legközelebb eső nagyobb város. Mostanáig a wacói érdeklődőknek Temple-be kellett utazniuk, hogy láthassák a Bush iraki politikájáról szóló filmet.

A crawfordi bemutató időpontja még nincs kitűzve. A békeaktivisták úgy döntöttek, hogy az igazolhatóan republikánus szavazók ingyen nézhetik meg a Fahrenheit 9/11-et. A többieknek 8 dollár adományt kell adniuk a Crawford Béke-háznak.

"Nem csak olyan embereknek akarjuk vetíteni a filmet, akik tudják, hogy miről szól, és eleve egyetértenek a mondanivalójával" - mondta Skip Londos.

Moore a helyi újság cikkének hatására küldetett egy példányt a filmből Wacóba, miután megtudta, hogy ott nem játsszák a mozik.

Landos és a többi aktivista egy csűr falát tervezik vetítővászonként használni, hogy minél nagyobb közönség láthassa a Fahrenheit 9/11-et.