Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az utolsó hárem
színes, feliratos francia-olasz-török filmdráma

Az Oszmán Birodalom végnapjaiban, a XIX. század legvégén II. Abdulhamitt szultán háremének kedvence, gyermekének anyja, az olasz származású fiatal lány, Safiyé (Marie Gillain) és Nadir, az afrikai származású eunuch egymásba szeret.

Ferzan Özpetek filmje, Az utolsó hárem rendhagyó szerelmi történet. A film lassú sodrását az érzelmek a rejtett szenvedélyek, eltitkolt identitások irányítják.

A figyelmes díszlettervezés, a kiváló fényképezés, a keleti kultúra egzotikuma, a szenvedélyek mítosza jellemzi Az utolsó háremet.


Eredendő bűn
színes feliratos francia-amerikai krimikomédia

A film Francois Truffaut 1969-es melodrámáját, A Mississippi szirénjét mintázza. Belmondo és Deneuve helyett az extrém pózairól ismert Angelina Jolie (Tomb Raider) és az Almodóvar-filmekkel befutott Antonio Banderas játssza a főszerepeket.

Luis (Banderas) gazdag kávéültetvényes a 19. század végi Kubában. Eddig csak a munkának élt, a szerelemre nem jutott ideje. Levelezés útján kerít magának feleséget, de a biztonság kedvéért azt hazudja, hogy egyszerű munkás. A nagy találkozáskor derül ki, hogy az arajelölt (Jolie) is hazudott: azt állította, hogy csúnya. A visszafogott Luisra a gyors esküvő után lecsap a szerelem, vagyis feleségére íratja vagyonát. Julia is boldognak tűnik, majd el is tűnik.

A szerelmes Luis vad vággyal és a kifosztottak elkeseredettségével veti magát a nő után. Megdöbbenésére házassága mögött kegyetlen és gondosan kitervelt összeesküvés lappang.

Az eredendő bűn harmadik filmje Michael Cristofer rendezőnek. Az első munkája az Angelia Jolie által játszott Gia Carangi szupermodell története, a Kifutó a semmibe volt, majd a Body Shots következett. Először próbálkozik thrillerrel, talán ezért is adta filmjének a krimikomédia meghatározást.


A film honlapja
A film magyar honlapja


Reménytelen gyilkosok
színes, hangbemondásos német krimi

Dito Tsintsadze filmje a németországi Mannheimben játszódik. Szereplői egy csapat furcsa figura, csupa illegális idegen: egy horvát és egy grúz bérgyilkos, egy vietnami prosti és egy haiti utcazenész. A szereplőknek ez az első filmfőszerepük.

A szerencsétlen bérgyilkosok, a horvát Branko és a grúz Merab feladatul kapták, hogy öljenek meg egy üzletembert. Egy sor abszurd véletlen miatt képtelenek elvégezni küldetésüket, ezért szövetkeznek Carlosszal, az óriás termetű haiti menekülttel, - aki veséjét szeretné eladni, hogy Ausztráliába utazhasson -, és barátnőjével, a törékeny, fogatlan vietnami prostival.

A gyanútlan áldozat azonban ismét megmenekül, s teljesen váratlanul egy másik gyilkosságot követnek el.

A film honlapja

Végzetes hipnózis
színes, feliratos francia thriller

Párizsban, hópehelyszállingózás közben Michel Durand pszichiáter (Jean-Hugues Anglade) hallgatja az óraketyegést és páciense, a gyönyörű Olga Kubler (Miki Manojlovic) szado-mazochista meséit.
A hipnózist folytató pszichológus egy őrült üldözés célpontjává válik. Ezt az álomszerű világot olyan kérdések mozgatják, mint: Ki ölte meg Olga Kublert? Lehet e alvás közben gyilkolni? Hová tűnt a hétmillió frank?

A krimi, thriller, romantikus komédia izgalmas keverékének, a groteszk helyzetkomikumok és a lábatlankodó mellékszereplők hadának köszönhetően a néző elkerüli a hipnózis állapotát.

Jean-Jacques Beineix (Betty Blue) húsz évvel az első és utolsó thrillere, a Díva után visszatér a műfajhoz, hogy bebizonyítsa: lehet szórakoztató thrillert alkotni.

A film honlapja