A Pókember tiszteleg a hősök előtt

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nem kis meglepetést okozott, amikor a Columbia Pictures Sam Raimit választotta nagyszabású produkciójának, a Pókembernek a rendezői székébe. Raimi korábban elsősorban horrorfilmeket rendezett, és az ő nevéhez fűződik a hatalmas western-bukta, a Sharon Stone és Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Gyorsabb a halálnál.

Raimi a nagy lehetőségét, a Pókember filmet elsősorban szórakoztató mozinak tartja. "Számomra bonyolult lenne nagy társadalmi problémákkal foglalkozó mozit csinálni, főleg a Pókember történetből. A Pókember film elsősorban, és mindenekfelett szórakoztató mozi" - nyilatkozott Raimi a Los Angeles Timesnak.

Raimi azonban azt elismeri, hogy a hős fogalma a terrortámadást követően felértékelődött a társadalomban, és filmjének ehhez méltóan kell kiszolgálnia a közönség igényeit. "A hős fogalma napjainkban szent dolognak számít. Mindenki látja azokat az embereket, akik életüket kockáztatják azért, hogy másokon segítsenek. Mozinkkal tisztelegni akarunk ezek előtt a férfiak és nők előtt" - mondta a Pókember rendezője.

Korábban:

New York már felkészült a Pókemberre

Ajánlat:

A Pókember-mozi honlapja

Sam Raimi-oldal

Fórum:

Negatív szereplők és antihősök

Könyvajánló:

Szuperhősök