Szex és New York az HBO-n

Talán a legjobb szombat esti programot az HBO kínálja ezentúl, a világ egyik legnépszerűbb folytatásos története, a Szex és New York vetítésével. A négy egyedülálló barátnő, Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis), Samantha (Kim Cattrall) és Miranda (Cynthia Nixon), valamint macsó holdudvaruk történetei egy új jelenséget mutatnak be, mely már egyáltalán nem csak New Yorkban lehet ismerős. A Mirandát alakító Cynthia Nixon a sorozatról mesélt az [origo]-nak.

Forrás: HBO"Tele van a város szerelemmel" - ezt vallja a csípős nyelvű újságírónő, Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), a Szex és New York (eredeti címén: Sex and the City) című új televíziósorozat főszereplője. Carrie hetente jelentkezik társasági rovatával New York egyik legolvasottabb lapjában, melyben saját tapasztalatait és barátnői tanulságos eseteit tárgyalja ki - a mindenkori nagy Ő szakadatlan keresésével kapcsolatban.

Carrie az olvasók szemében a szabadság és a szabadosság megtestesítője; ő a tabukat döntögető sikeres nő. Cikkeiben csupa olyan kérdést vet fel, amelyekre még ő is keresi a választ, akárcsak barátnői vagy olvasói: "Sok ezer, talán sok tízezer olyan nő él a városban, mint mi. Utaznak, adót fizetnek, örömmel fizetnek akár négyszáz dollárt is egy szandálért. Egyedül vannak. Olyan ez, mint a híres szfinx rejtvénye: miért van ilyen sok facér nő a városban, és miért van olyan kevés facér férfi?"

A kérdést azonban tulajdonképpen nem Carry tette fel először, hanem Candace Bushnell, Carrie megalkotója. A figurát természetesen ömagáról mintázta, hiszen ő volt az, aki a New Yorker című lapban hétről hétre számot adott a pasizás terén szerzett élményeiről, és tapasztalatairól. Ezekből a történetekből aztán összegyűlt egy könyvre való, ami nemsokára ki is adott. A Szex és New York című, meghatározhatatlan műfajú könyv hamar bestseller lett Amerikában, azóta pedig már Magyarországon is kapható.

Forrás: HBONem csoda, hogy Darren Star, az amerikai televíziózás egyik legsikeresebb producere felfigyelt a műre. A Beverly Hills 90210 és a Melrose Place után belevágott a Szex és New York megfilmesítésébe, természetesen Candace Bushnell-lel karöltve. Az írónő a sorozat forgatókönyvéért lett felelős, Darren Star pedig összehozta a stábot - köztük is elsőként Sarah Jessica Parkert szerződtette, aki tulajdonképpen Candace Bushnell megszemélyesítője.

Star és Bushnell koncepciója az volt, hogy elkészítsék az első olyan televízósorozatot, melyben a nők szabadszájúan beszélnek arról, ami mindig is a férfiak domíniuma volt: a szexről. Az életmódjuk is egyre inkább hasonlít a férfiak életvitelére: keményen dolgoznak, karriert építenek, sok pénzt keresnek, és esténként szórakozni járnak. Lassan már a szexuális életük is a férfiakéhoz válik hasonlóvá: a nagy Ő keresése közben könnyedén engednek a futó kalandoknak.

Előző
Következő