10 milliót ér a kalózoknak a Bridget Jones 2

Vágólapra másolva!
Fokozódnak a biztonsági intézkedések a Bridget Jones folytatása körül - a BBC szerint a film illegális másolatáért állítólag 10 millió dollárt kínálnak a kalózok.
Vágólapra másolva!

"Tudjuk, hogy jelentős összegeket ajánlottak fel bármilyen bemutató előtti anyagért a filmből" - nyilatkozta a BBC-nek a filmet gyártó Working Title stúdió szóvivője. A lap értesülései szerint a hamisítók 10 millió dollárt adnának a film egy tökéletes minőségű, digitális példányáért.

A Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! 2004 egyik legnagyobb kasszasikerének ígérkezik, a stúdió 200 millió dollárt meghaladó bevételt vár a produkciótól. Ezért nagyon jövedelmező lenne, ha valakinek sikerülne még a novemberi premier előtt lemásolnia és kereskedelmi forgalomba hoznia a filmet.

A Fact nevű szerzői jogokkal foglalkozó cég szerint a stúdió félelme egyáltalán nem alaptalan. Egyre több szuperprodukció esik áldozatául a kalózoknak, legutóbb például a Pókember 2 DVD változata tűnt fel nagy mennyiségben a feketepiacon - a rossz minőségű lemezeket 10 font körüli áron árulták a hamisítók. A Fact még elmondta, hogy kalóz DVD-k többségét videokamerával veszik fel, általában egy előzetes vetítésen, a terem végéből. A kalózok máskor beépülnek a filmes stábok, vagy mozis alkalmazottak közé és így szerezik meg a jobb minőségű másolatokat.

Az Angliában lefoglalt hamis DVD-k száma tavaly óta háromszorosára nőtt, a filmipar hamísításból származó veszteségei pedig már 500 millió fontra rúgnak. A Working Title tisztában van a veszéllyel, ezért nagyon odafigyelnek a biztonságra, és mindent megtesznek a globális kalózkodás felszámolása érdekében.

A Bridget Jones második részét november 19-től vetítik a hazai mozik. A sztori négy héttel azután kezdődik, ahol az előző befejeződött és visszatérnek benne első rész főszereplői, Renée Zellweger, Colin Firth és Hugh Grant is.