Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ralph Fiennes leleplezi az aljas multikat

Vágólapra másolva!
Az Isten városa rendezőjének új filmjében Ralph Fiennes terhes feleségének gyilkosai után nyomoz, és egy globális méretű összeesküvéssel találja szemben magát. A világhírű kémregényíró John Le Carré bestselleréből készült film előzetese már elérhető a világhálón.
Vágólapra másolva!

Augusztus 26-án érkezik az amerikai mozikba a The Constant Gardener című thriller, melyet az Isten városa alkotója, az Oscar-jelölt Fernando Meirelles rendezett. A forgatókönyv alapjául szolgáló bestsellert a Panamai szabó-t is jegyző John Le Carré írta, akit a kémregény-irodalom élő klassszikusaként szoktak emlegetni.

A történet középpontjában egy brit diplomata áll, akinek gyönyörű, terhes feleségét holtan találják Kenyában. A férj elhatározza, hogy mindenáron kideríti, kik és miért gyilkolták meg a szerelmét. A nyomozás során megtudja, hogy ügyvéd hitvese adatokat gyűjtött egy multinacionális gyógyszervállalat ellen, a cég ugyanis gyámoltalan afrikaiakat használt kísérleti nyúlnak ahhoz, hogy a szörnyű mellékhatásokat okozó, tuberkolózis elleni új orvosságot teszteljék.

Tessa, a feleség szerepére eredetileg Nicole Kidmant szemelték ki, csakhogy a rendező túl öregnek találta a harmincnyolc éves sztárt, és helyette Rachel Weiszt, A múmiá-val befutott színésznőt választotta. A férjet, Justint a kétszeres Oscar-jelölt Ralph Fiennes alakítja. A filmben játszik még a 21 gramm-ból és az Avitáror-ból ismert Danny Huston és Archie Panjabi, aki a Csavard be, mint Beckham-ben szerepelt.

A The Constant Gardener előzetesében nagy hangsúlyt kap a gyilkosságot megelőző idill, a bájos, mosolygós feleség a terhesség utolsó napjaiban jár, a férje láthatóan imádja őt. Láthatjuk azt a pillanatot, amikor közlik Justinnal a halálhírt. "Soha nem találod meg őket, de ők megtalának téged."; "El akarnak hallgattatni."; "Ne próbálj detektívet játszani!" - hangzanak el a szokványos figyelmeztetések az afrikai utcaképekkel tarkított ízelítőben, de a főhős természetesen ügyet sem vet rájuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről