Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Legyen gondos háziasszony, jó anya, intelligens és humoros társalgó, kiszámítható és engedelmes, valamint hűséges és szűzies. Ugyanakkor legyen feslett, démoni, titokzatos, dögös, kurvás és szenvedélyes. Ezeket az elvárásokat a rendezők ugyanúgy elvárják múzsáiktól, mint a férjek asszonyaiktól. Nem csoda, hogy az ellentmondásos elvárások közepette összeállításunk hősnőinek személyisége kettéhasadt.
Vágólapra másolva!

Rendező: Woody Allen
Szereplők: Radha Mitchell, Will Ferrell, Chloë Sevigny, Amanda Peet, Jonny Lee Miller, Chiwetel Ejiofor

Forrás: InterCom

Az egyik (Melinda): Csapzottan, vodka, gyógyszer és cigaretta révületében állít be gyermekkori barátnőjéhez az egykori előkelő Park Avenue-i hercegnő. Bonyolult, kudarcot kudarcra halmozó magánéletét tovább komplikálja a látogatás, de újdonsült hódolója hamar a legjobb barátnő, a néző (és a rendező) pedig inkább a komikus Melinda felé pártol.

A másik (Melinda): A Woody-alteregó (Will Ferrell) vágyainak tárgya az alsó szomszéd, Melinda, aki könnyed, spontán, humoros és imádja a szexet, de annyira sosem ismerhetjük meg, mint hisztériás névrokonát, hiszen a komikus szál főszereplője végig a férfi marad.

Forrás: InterCom

Kit választanál?: A 70 éves rendező szerint mindkét Melinda gyönyörű ugyan, de tapasztalatai azt súgják, hogy a neurotikus hisztérika esetében öncsalás azt hinni, hogy majd a kedvünkért megváltozik. Inkább csak magával ránt a neurózisba, és utólag megbánjuk az egész kalandot. Ha a világ fekete-fehér lenne tehát - és Woody Allenre hallgatnánk - akkor csak a vicces lányok boldogulnának a szerelemben.

További osztódás: Az emlékezetes komikáknak és tragikáknak se szeri, se száma a korábbi Woody Allen filmekben, így nem véletlen, hogy mindkét Melinda esetében felrémlik majd pár korábbi nőalak a Hannah és nővérei-ből vagy a Manhattan-ből - hogy csak a jobbakat említsük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről