Hazárd megye vitte a kasszát

Vágólapra másolva!
A Hazárd megye lordjai című sorozat egész estés moziváltozata letaszította a trónról a lagzik rémeit. A bajkeverő unokatestvérpár, a forrónadrágos Daisy és a legendás Dodge megtette a hatását, a film három nap alatt 30,5 millió dollárt húzott ki a jórészt 25 év alatti amerikai nézők zsebéből.
Vágólapra másolva!

Miután már pénteken 12 millió dollárt vágott zsebre, nem volt meglepő, hogy a Hazárd megye lordjai című sikeres tévésorozat egész estés változata 30,5 milliós bevétellel az amerikai nézettségi listák első helyén indított a hétvégén. A Warner Brothers filmje, melyben Jessica Simpson popénekesnő, a Jackass-ből ismert Johnny Knoxwille és az Amerikai pité-ben Stiflert alakító Seann William Scott játsszák a főbb szerepeket, termenként közel 8000 dollárt söpört be a hétvégén.

A Hazárd megye lordjai-ban két unokatestvér veszi fel a harcot Hazárd megye korrupt hatósági embereivel, Hoggal és Roscoe P. Coltrane seriffel. Daisy kuzinnal és Jesse nagybácsival egészül ki a kis csapat, amely a nem mindennapi Dodge Charger járgányon száguldozva rendet teremt a képzeletbeli megyében.

A film 53 millió dollárból készült. A stúdió terjesztési vezetője, Dan Fellman elárulta, hogy már 25 milliós bevétellel elégedett lett volna. A film nézőinek kétharmada 25 év alatti volt, vagyis az 1979 és 1985 között futó sorozat régi rajongói nem igazán voltak kiváncsiak a felújított változatra. A film nem kapott túl hízelgő kritikákat, a sikerben valószínűleg nagy szerepe volt annak, hogy nem volt más széles körben terjesztett premierfilm a hétvégén.

Az Ünneprontók ünnepe című komédia visszaszorult a második helyre, bár a premiert követő negyedik hétvégén 16,5 milliós bevétele igen szép eredménynek mondható, a film összbevétele pedig már 144 milliónál jár. A Charlie és a csokigyár a maga 10,5 milliójával egy hellyel zuhant lejjebb, Johnny Depp és Tim Burton filmjét a Disney családi vígjátéka, a Sky High követi 9 millióval.

A Must Love Dogs című romantius komédia megőrizte ötödik helyezését, a Lopakodó-t rendező Rob Cohen viszont most már kénytelen beletörődni filmje bukásába. A múlt hétvége harmatgyenge bevétele után az akciófilm alkotói még reménykedhettek abban, hogy a film előbb-utóbb megtalálja a maga közönségét, de a dolog nem így alakult, a premiert követő tíz nap alatt gyűjtött 24,5 millió dollár a készítési költség egynegyedét sem fedezi.

A 12 legnézettebb film összbevétele 102,5 millió dollár lett, az összeg ezúttal 4,7%-kal több, mint a tavaly ilyenkori hétvégén, mikor Tom Cruise a Collateral - A halál záloga című filmje debütált.