Vágólapra másolva!
Már megtekinthető az interneten az új Woody Allen-film előzetese, amelyben a női főszerepet Scarlett Johansson alakítja. A Match Pointot az idei cannes-i filmfesztiválon mutatták be; nálunk várhatóan jövő év elején érkezik a mozikba.
Vágólapra másolva!

A Match Point egy szerelmi négyszögről szól, amelyben Scarlett Johansson, Jonathan Rhys-Meyers, Emily Mortimer és Matthew Goode alkotják a sarkokat. A forgatás Angliában zajlott, ahova a hűvösebb időjárás és a nagyobb rendezői szabadság vonzotta az idén 70. születésnapját ünneplő Woody Allent.

Allen kezdettől fogva Johanssont szánta a főszerepre, bár az angol produkciós partner miatt felmerült az is, hogy Kate Winslet kapja a szerepet. Úgy tűnik, jól ment a közös munka, mert a rendező és a színésznő azóta leforgatta Allen következő filmjét is, amelyet jövő ősszel mutatnak majd be.

A Match Point nem a freudista poénokkal operáló, Allen személyiségére építő bohózatok sorába tartozik; a filmben nem szerepel a rendező, és ezúttal olyan figura sincs, aki őt képviseli, mint a Sztárral szemben című filmjében Kenneth Branagh vagy a Melinda és Melindá-ban Will Ferrell. A hatásos előzetes ízelítőt ad abból a noiros hangulatból, amely végig jellemző a filmre. Johansson ezúttal mint femme fatale jelenik meg, aki érzéki ajkaival és pillantásával végzetes bűnbe sodorja az őt szerető férfit.