Cate Blanchett beleszeret Clive Owenbe

Vágólapra másolva!
Az ausztrál színésznő a '98-as Elizabeth után ismét Erzsébet királynő bőrébe bújik a korábbi film folytatásában. Az uralkodó szerelmét, Sir Walter Raleigh-t Clive Owen alakítja majd.
Vágólapra másolva!

Az 1998-as Elizabeth folytatásáról már régóta keringenek hírek, de most bizonyossá vált, hogy Cate Blanchett hajlandó ismét eljátszani a szűz királynő szerepét. A film címe természetesen nem Elizabeth II. lesz, hiszen Anglia jelenlegi uralkodóját hívják így, hanem Elizabeth - Az aranykor. Míg az első rész Erzsébet fiatalkorával és negyvenöt éven át tartó uralkodásának kezdeti szakaszával foglalkozott, a folytatás története tizenöt évvel az első rész eseményei után kezdődik.

A film feldolgozza a királynő és Stuart Mária viszonyát, amely köztudottan utóbbi lefejezésével végződött, és a spanyol armada ezt követő támadását, amelyből az angol flotta került ki győztesen. Máriát Samantha Morton alakítja, akit a Különvélemény Agatha nevű prekogjaként ismerhettünk meg, majd kicsit több hajjal Daniel Craig párja volt a Kitartó szerelem (Enduring Love) című Ian McEwan-adaptációban.

Fontos szerepet kap a filmben Clive Owen is, aki jelenleg a Shoot 'Em Up című lövöldözős akciófilmet forgatja Monica Belluccival. Az ügyeletes angol szívtipró Sir Walter Raleigh-t, a felfedezőt alakítja majd, aki vonzalmat ébreszt a királynőben (akit csak azért neveznek szűznek, mert sosem ment férjhez).

Blanchett mellett visszatér Geoffrey Rush is, aki Sir Francis Walsinghamet, Erzsébet kémhálózatának főnökét alakítja, aki leleplezi Stuart Mária Erzsébet ellen tervezett merényletét. Feltűnik a filmben Judi Dench és Rhys Ifans is. Utóbbi szintén szerepelt a Kitartó szerelem-ben, de többen emlékezhetnek rá a Sztárom a párom-ból, amelyben Hugh Grant lökött lakótársát alakította.

A rendezést az első részt is jegyző, könyvelőből lett rendező, Shekhar Kapur vállalta; a filmet az angol Working Title gyártja, amelynek égisze alatt készült a Négy esküvő és egy temetés, illetve a Bridget Jones naplója is. A cég egyik alapítója, Tim Bevan "Erzsébet-kori thriller"-ként jellemezte a filmet. A forgatás áprilisban kezdődik Angliában; a film bemutatóját év végére tervezik.