Russell Crowe a legmenőbb gengszter nyomában

Vágólapra másolva!
Ridley Scott legújabb filmjéből megtudhatjuk, milyen kemény volt az élet a hetvenes évek heroinporos brooklyni utcáin, ahova a drogcsempész Denzel Washington, és a nyomában kajtató nyomozó, Russell Crowe vezet el minket. Nézd meg az Amerikai gengszter magyar feliratos előzetesét!
Vágólapra másolva!

Ridley Scott a napfényes Bor, mámor, Provence után sötétebb vizekre evezett, de Russell Crowe-t megtartotta, és vele, valamint Denzel Washingtonnal a főszerepben megrendezte az Amerikai gengszter című krimidrámát, amelynek az előzetesét ide kattintva máris megnézheted.

A hetvenes években játszódó film megtörtént eseményeken, egy Frank Lucas (Washington) nevű hírhedt drogkereskedő életén alapul. A fekete New York-i bűnözőnek sikerült még az olasz maffiát is kikerülő üzletet létrehoznia oly módon, hogy személyes kapcsolatokat alakított ki külföldi drogcsempészekkel, és saját maga adta el az árut Brooklynban az utcákon. Az egyik legismertebb húzása az volt, hogy a Vietnamból hazaszállított halott katonák koporsóiban csempészte be az országba a tiszta heroint.

Scott filmjében Lucas fő ellenfele Roberts detektív (Crowe), aki idővel rábírja a drogkereskedőt, hogy működjön együtt a rendőrséggel, és szolgáltasson nekik információkat. A valóságban Lucas információinak segítségével több mint száz drogkereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt ítéltek el - köztük rendőröket is. Ennek köszönhetően a bűnözőnek a rá kiszabott hetven év börtönbüntetésből csak körülbelül ötöt kellett leülnie.

A filmben a két Oscar-díjas színész mellett fontosabb mellékszerepet játszik Chiwetel Ejiofor (Az ember gyermeke), Cuba Gooding Jr. és Josh Brolin, mellettük három hip-hop-sztár is feltűnik: RZA, Common és T.I. A hip-hop-rajongók kedvéért még megemlítjük azt is, hogy Jay-Z - aki nem szerepel a filmben - a film által ihletett albumot dob piacra a november elején esedékes amerikai bemutatóval egy időben. Az Amerikai gengszter a tervek szerint januárban érkezik a hazai mozikba.