Csuja Imre: Vigyázni kell, hogy ne paródia legyen

Vágólapra másolva!
Bár Csuja Imre két évtizede játszik színpadon és tíz éve vásznon, a legtöbb moziba járónak valószínűleg az Üvegtigris és a nemrég bemutatott Megy a gőzös című Koltai Róbert-komédia ugrik be róla. Csuja a csetelők kérdéseire válaszolva elmesélte, hogy miért jelentett kihívást a cigányvajda megformálása a filmben, elmondta, hogy melyek a kedvenc szinkronszerepei és még azt is elárulta, hogy amikor az életben játszik, milyen figurát alakít.
Vágólapra másolva!

- Lesz még folytatása az Üvegtigris-nek? [hellooo]

- Azt csiripelik a madarak, hogy lesz folytatása. Bízom benne.

- Az Üvegtigris-ben nem volt nehéz trágárul beszélni? [poloska999]

- Nem. :)

- Milyen volt a felvétel? [cunus_0721]

- Nagyon izgalmas és vidám napokat éltünk meg, miközben azért 12 óra kemény munka folyt, mert a felvételeket folytatni kellett, de kifejezetten jó hangulatú forgatás volt. Általában szerencsém van a forgatásokkal, így volt ez a Megy a gőzös felvételein is, vagy például a Para című film forgatásán, amit most fejeztem be.

- A Para milyen film? [kvark-hadron]

- Hát remélem, hogy jó film lesz. Talán egy mondatban úgy lehetne megfogalmazni, hogy a kis emberek győzelméről szól. Van benne kaland, szerelem, igazi barátság, krimi, bűnüldözés, majd meglátjuk.

- Melyik volt jobb, élvezhetőbb, az Üvegtigris vagy a Megy a gőzős? [EdesSrac2]

- Nem tudok, de nem is akarok különbséget tenni. Két különböző filmről van szó. Egy színésznek minden szerepe a saját "gyereke". Egyiket ezért szereti, másikat azért szereti.

- Úgy tudom, hogy a Megy a gőzös-ben Kovács Lajos játszotta volna a szerepét. Mi volt a csere hátterében? [mezescsiga]

- Sajnos a Lajoska megbetegedett, és a stáb összedugta a fejét, és mivel én egyébként is játszottam volna egy kisebb szerepet a filmben, úgy döntöttek, amellett, hogy kéznél vagyok, alkalmas is vagyok a szerepre. Hát így. Az érdekesség még az, hogy színházban igen gyakran fordul elő a beugrás, de filmben ez általában elég ritka.

Fotó: Szabó Pál

Csuja Imre


- Hogyan fogadták a csongrádiak, hogy elfoglaltátok a város egy részét? [Rembrandtt]

- A csongrádiak fantasztikusan helyes emberek. Nagy érdeklődéssel, és nagy segítőkészséggel viseltettek irántunk. Szeretettel fogadtak, egy spontán baráti társaság meg is hívott szüretre, amikor szabadnapom volt. De ebbe most ne menjünk bele, hahaha.

- Nehéz feladat volt eljátszani egy cigányvajdát? Amúgy szerintem jól sikerült. :) [gEsztus]

- Köszönöm az elismerést. Valóban veszélyes minden ilyen különleges karakter eljátszása, ugyanis nagyon vigyázni kell arra, hogy ne egy paródia legyen, ne egy karikatúra legyen, hanem egy igazi hús-vér figura, akinek megvan a maga igazsága, szenvedélye, gyarlósága, embersége. Szóval meglehetősen borotvaélen táncol ilyenkor a színész.

- Mit szól a lesújtó kritikákhoz? [mezescsiga]

- Az építő kritikákat szívesen veszem.