Vágólapra másolva!
Szabó Kimmel Tamást kis túlzással már a fél ország ismeri, hiszen tavaly szerepelt a Megy a gőzös című Koltai Róbert-komédiában. A fiatal színész első abszolút főszerepe előtt áll: a Fenyő Miklósról mintázott Ricky nevű figurát alakítja Fonyó Gergely Made in Hungária című, júliustól forgó zenés filmjében. Felhívtuk Szabót, hogy máris meséljen nekünk röviden a Hungária zenéjéhez való viszonyáról, a feladat várható nehézségeiről és persze arról, hogy év eleji kívánságai teljesültek-e.
Vágólapra másolva!

- Kísérleti zenés osztályba jártál a Színművészetin. Ez pontosan mit takar?

- Ascher Tamás és Novák Eszter voltak az osztályfőnökeink, és az már eleve kísérleti dolog volt, hogy ők ketten összeálltak, de a lényeg, hogy mi nem hagyományos operettes-musicales osztály voltunk. Elsőben gyerekdalokkal foglalkoztunk, aztán népdalokkal, Bartókkal, énekeltünk LGT-t és később még az opera műfajába is belekóstoltunk. A tánctanárunk Ladányi Andrea volt, a Mozgás tanszék vezetője, de az általa meghívott tanároktól még karatét meg tai chit is tanultunk. Mi voltunk az első ilyen osztály, és egyébként együtt is maradtunk, HOPPart társulat néven a Merlinben továbbjátsszuk a negyedikes vizsgadarabjainkat. Az első Die Hard-filmből pedig csináltunk egy magyar nyelvű, zenés darabot Halálkemény címmel. Ebben eddig nem játszottam, de mostantól én játszom a fickót, akit először fejbe lőnek.

- A Kimmel név honnan jön?

- Ez édesanyám családneve. Nagyon sok Szabó van, és amikor a Megy a gőzös-t forgattuk, megkockáztattam, hogy felvegyem.

- Fenyő Miklós beleszólt a szereplőválogatásba?

- Amikor engem meghallgattak, ott volt, és gondolom, hogy ő is letette a voksát, de konkrétan nem beszéltem vele erről. Még nem sok alkalmam volt találkozni vele, hétfőn kezdjük a közös munkát, korrepetálni fog rock and roll énekstílusból és stúdióba vonulunk, hogy felénekeljük a számokat.

Forrás: [origo]
Kiss Tünde és a Fenyő Mikisre fazonírozott Szabó Kimmel Tamás

- Gyerekkorodban hallgattál Hungáriát? Van kedvenc számod?

- A szüleim nagy rajongók voltak, jártak az Ifiparkba, így én sem maradtam ki teljesen a Hungáriából. Nem ismerem Fenyő minden korszakát, de a Fenyő Ünnep duplalemezt meg is vettem és elég sokat hallgattam. A Csavard fel a szőnyeget és a Csókkirály a kedvenceim, először ezek jutnak eszembe a Hungáriáról. Nem áll távol tőlem, tudok azonosulni a rock and roll lázadó szellemiségével.

- Milyen speciális felkészülést igényel ez a szerep és szerinted mi lesz a legnehezebb benne?

- Biztos az első nap lesz a legnehezebb, amikor Fenyővel meg kell nyílnunk egymás előtt, de szerintem utána menni fog, mint a karikacsapás! Persze a feléneklés elég hosszadalmas és nehéz lesz. Már nézem a YouTube-on a klipjeit, hogy lássam, hogy nézett ki fiatalon és végig fogom hallgatni az összes számát. Nekem most az a feladatom, hogy mindent megpróbáljak hasznosítani, amit át tud adni nekem.

- Amikor év elején beszéltünk, azt mondtad, szeretnéd, ha az idei éved "egészségről, sok munkáról, szerelemről, és nem utolsó sorban rengeteg pénzről" szólna. Ebből mit sikerült megvalósítani?

- Sok munka van: leszerződtem a Nemzeti Színházba két évre. Alföldi Robi szerencsére nyitott a fiatalok felé, az osztályomból két másik embert is leszerződtetett, Mátyássy Bencét és Bánfalvi Esztert és az idén végzettek közül öt embert. Először a Mesél a bécsi erdő-ben fogok szerepelni, aztán a János vitéz-ben. A többi említett dologgal is minden rendben, köszönöm szépen.