2008 a moziban: Legjobb cameo

Vágólapra másolva!
Cameónak azt hívjuk, amikor egy híres ember minden előzetes bejelentés nélkül egyszer csak feltűnik egy filmben. Nézzük, kik okoztak nekünk kellemes meglepetéseket idén!
Vágólapra másolva!

5. Chan Marshall a My Blueberry Nights-ban

Forrás: [origo]

A Cat Power néven világhírűvé vált énekesnő és Jude Law közös jelenete olyan jól sikerült, hogy kicsit sajnáltuk is, hogy nem az ő kapcsolatukkal foglalkozik inkább az egész film. Nézd meg a jelenetet!

+ + +

4. Till Attila a Pánik-ban

Forrás: [origo]

Megörültünk a hatalmas kaparós sorsjeggyel és valami szittyakürttel bohóckodó Till Attilának is a Pánik-ban. A debütáló rendező így nyilatkozott nekünk erről a Hitchcock-i felbukkanásról:: "Kérték, hogy szerepeljek én is, és mondtam, hogy boldogan. Az a jelenet egy plázában játszódik, és a plázába egy esztrádsztár illik. Végtére is, itt vadkeleten, ki vagyok én? Akárhogy is vesszük, egy vásári bohóc."

+ + +

3. Samuel L. Jackson a Vasember-ben / Robert Downey Jr. A hihetetlen Hulk-ban

Forrás: [origo]

Aki nem pattan fel rögtön a filmek végén, néha kellemes meglepetésben részesülhet. A Vasember kilométeres végefőcíme után még beköszönt Samuel L. Jackson, hogy Nick Fury-ként megágyazzon a The Avengers-filmnek, A hihetetlen Hulk türelmes nézői pedig a film talán legjobb jelenetét kaphatták el, amiben a kocsmázó William Hurtöt látogatja meg Robert Downey Jr.

+ + +

2. Tom Cruise és Matthew McConaughey a Trópusi vihar-ban

Forrás: [origo]

Tom Cruise szőrösmellú, trágár stúdiófőnökét már sokat emlegettük idén, de érdemes megjegyezni, hogy Matthew McConaughey agresszíven ostoba figurája is nagyon vicces volt a Trópusi vihar-ban. (Ezt a szerepet egyébként eredetileg Owen Wilson játszotta volna, de ő az öngyilkossági kísérlete miatt mégsem tudta elvállalni.)

+ + +

1. Vanessa Redgrave a Vágy és vezeklés-ben

Forrás: [origo]

Amikor nagyon rövid idő alatt kell nagyon sokat sugallni, muszáj egy igazi profira bízni a feladatot. Ahogy Bujdosó Bori kolléganőm fogalmazott a Vágy és vezeklés kritikájában: "Vanessa Redgrave alig pár perces jelenléte szinte megváltja a filmet. [...] Redgrave játékideje iszonyatosan rövid, de pusztán a szemébe nézve összefacsarodik a szívünk."