2008 a moziban: Legjobb szexjelenet

Vágólapra másolva!
Viszonylag szemérmes év volt a 2008-as a magyar mozikban, hiszen hat emlékezetes szexjelenetet még össze tudtunk szedni, de tízet már nem valószínű, hogy sikerült volna. Azért akadt vicces, botrányos és érzéki; leharapott pénisz, voyeurködés, tiltott szerelem továbbá egy olyan aktus, amiért egész életükben vezekeltek résztvevői.
Vágólapra másolva!

5. Lepattintva

Forrás: [origo]

Két mókás szexjelenet is van az év legvidámabb szakítósfilmjében; az egyikben az egykori szerelmesek a fal két oldaláról demonstrálják, hogy mennyire túl vannak már a másikon, de még jobb, amikor megtudjuk, hogy milyen az, amikor Sarah Marshallnak el van rontva az egész napja.

+ + +

4. Mély harapás / Anna bekattanva

Forrás: [origo]
Mély harapásAnna bekattanva


Azért került holtversenyben egy helyre ez a két jelenet, mert mindkettő az a típusú pillanat, ahol a nézők többsége felszisszen és eltakarja a szemét, vagy felkiált, hogy "Ezt nem hiszem el!". A harapós punci trashbe hajló kalandjaiban az első alkalom a legemlékezetesebb, a baszk fenegyerek, Julio Medem pedig egy olyan fináléval toldotta meg egyébként sem épp konvencionális alkotását, ami a Vérző olaj-at is majdnem veri groteszk meghökkentésben.

+ + +

3. Red Road

Forrás: [origo]

Leskelődés, bosszú és merész szexjelenetek - Andrea Arnold titkos remekművét mégis alig pár százan látták a moziban, pedig a pikáns témához intelligens és izgalmas forgatókönyv párosul, ami tartogat pár sokkoló meglepetést.

+ + +

2. Vágy és vezeklés

Forrás: [origo]

Ezt a gyönyörűen megkomponált érzéki jelenetet - ami újra tudatosítja, hogy erotikus feszültséget bizony felöltözve is lehet teremteni - két szemszögből is láthatjuk a filmben, de nem csoda, hiszen a film kulcsmomentuma, hogy ki hogyan látta azt a bizonyos könyvtárszobabeli egymásratalálást, amiért résztvevői egy életen át vezekelhettek.

+ + +

1. Ellenséges vágyak

Forrás: [origo]

Állt a bál Ang Lee újabb tabudöngetése miatt, hiszen a meleg cowboyok után ezúttal a frontális meztelenség és a szado-mazóba hajló szex megmutatásától sem riadt vissza. Csakhogy a felháborodás szükségtelen, hiszen a modern Mata Hari történetben az ágyjelenetek ízlésesek, jelentőségteljesek, és nélkülözhetetlenek a történet szempontjából.