2010 a moziban: Legjobb szexjelenet (16+)

Vágólapra másolva!
2010-ben George Clooney-t végre tisztességesen leteperte egy olasz álomnő, nevelőapák rontották meg lányaikat, Lars von Trier pornósokat vetett be Tarkovszkij előtti tisztelgésében, az Üvegtigris legújabb részében pedig a lakókocsiból luxusvillába költözött az erotika - fülledt évet zártunk a moziban.
Vágólapra másolva!

A **SPOILER** kifejezés jelzi, amikor a kiemelt szexjelenet a cselekmény meglepő fordulatát jelenti, ilyenkor a videó megtekintését csak azoknak javasoljuk, akik már látták a filmet.

5. Rudolf Péter és Pikali Gerda (Üvegtigris 3)

Forrás: [origo]

Nincs Üvegtigris akaratlanul becsúszó töcskölés nélkül. Ha erotikusnak nem is nevezhetjük ezt a heves légyottot, rengeteg nézőnek mégis megadta, amire vágytak: önfeledt röhögést.

+ + +

4. Adrien Brody és Delphine Chanéac (Hibrid) **SPOILER**

Forrás: [origo]
Hibrid | Nézd meg a szexjelenetet!

Ebben a meghökkentő sci-fiben két tabu is ledől egy aktus során: "apa" és "lánya" talál egymásra egy fajok közötti kapcsolatban, későbbi végzetes következményeket előidézve.

+ + +

3. George Clooney és Violante Placido (Az amerikai)


Ahhoz képest, hogy Clooney-t rendre a világ legszexisebb férfijának kiáltják ki, az 1998-as Mint a kámfor óta nem volt egy tisztességes szexjelenete sem a filmvásznon. Anton Corbijn kamerája és egy valószerűtlenül gyönyörű prostituált pótolták a hiányosságot.

+ + +

2. Katie Jarvis és Michael Fassbender (Akvárium) **SPOILER**


Andrea Arnold szemét dolgot vitt véghez az év egyik legjobb filmjében: észrevétlenül bűnbe vitte a nézőt. Másfél óra fülledt közeledés után legalább annyira akartuk, hogy megtörténjen, aminek nem szabadna, mint a maguk a szereplők.

+ + +

1. Charlotte Gainsbourg és Willem Dafoe (Antikrisztus)


2009 botrányfilmje vesztett kicsit fényéből, mire nagy nehezen elért a magyar mozikba, de Lars von Trier briliáns nyitójelenete akkor is mindent elért, amit egy jó szexjelenettől elvárhat az ember: egyszerre bűnös és érzéki, sokkoló és giccses, valamint szemet gyönyörködtető és provokatív.

+ + +

Különdíjak

A legjobb egész filmet átjáró erotikus feszültség képzeletbeli díja az olasz Szerelmes lettem-nek jár, képtelenség kiemelni egy jelenetet, az egész film egy buja erotikus álom.

Forrás: [origo]
Szerelmes lettem

A legmerészebb szexjelenet Jim Carrey nevéhez fűződik, bár sok jót egyébként nem mondhatunk az I Love You Phillip Morris-ról, de megnéztük volna Carrey komédiáinak rajongóit, amikor kedvencüket egy bajuszos izomkolosszust döfködve látták viszont.

A legjobb édeshármas a Machete anya/lánya fürdőzésének jár, bár egyébként megjegyzendő, hogy az erőszaktól csucsogó B-filmek királya, Robert Rodriguez sokkal prűdebb, ha szexről van szó.


A legbénább szexjelenet díját viszont az egyébként is rémséges Szex és New York 2 érdemelte ki; Samantha szánalmas tengerparti kalandja megerősítette, hogy nem csak New Yorkhoz, de a szexhez sincs már sok köze ennek a rég kifulladt csajbulinak.