Vágólapra másolva!
Az Erőszakik rendezője újabb elborult agyú krimikomédiával tér vissza. Ha kíváncsi vagy rá, mi lesz a sorsa Woody Harrelson elrabolt kutyusának, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess A hét pszichopata és a si-cu című film premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

Az ír származású, Angliában élő Martin McDonagh számos sikeres színdarab (pl. Leenane szépe, A kripli, A párnaember) után nyergelt át a filmkészítésre: először a Six Shooter című remek kisfilmet csinálta meg (nézd meg!), aztán a bérgyilkosokról szóló, Erőszakik című fekete komédiát Colin Farrell-lel és Brendan Gleesonnal, most pedig végre elkészült a második nagyjátékfilmje, A hét pszichopata és a si-cu (az eredeti címben még csak hét pszichopata volt, szokás szerint a magyar forgalmazó nem bírt magával) is.

Forrás: Big Bang Media

A parádés szereposztású krimikomédiában Colin Farrell egy Marty nevű, írói válságban levő írót alakít, akinek a legjobb barátja, Billy (Sam Rockwell) abból él, hogy váltságdíjért/jutalomért kutyákat lop el. A buliban részt vesz Billy haverja is, akit Christopher Walken játszik. Marty belekeveredik a kutyalopó bizniszbe, de a srácok nagy hibát követnek el: ellopnak egy si-cut egy kiszámíthatatlan gengsztertől (Woody Harrelson), aki bármire képes, hogy visszaszerezze ölebét. A filmben felbukkan még Tom Waits, Olga Kurylenko és Abbie Cornish is.

Mint ebből az interjúból kiderül, bár McDonagh úgy tett szert erre a menő szereplőgárdára, hogy a színészek közül mindenkivel jóban volt már korábbról, nem rájuk írta a szerepeket. A film forgatókönyve ugyanis hosszú évekkel ezelőtt készült, még az Erőszakik forgatása előtt, de McDonagh úgy érezte, ez túl bonyolult projekt lenne első filmnek, azért inkább az Erőszakik-at csinálta meg először, ami szerint szinte olyan, mintha csak egy színdarab lenne.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Olga Kurylenko A Quantum csendje című James Bond-filmben szerepelt.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt december 5-én szerdán 20 órára a Cinema City Westend mozi 9-es termébe.

Batik Balázs, Beregi Péter, Bíró Ádám, Bíró Krisztián, Bíró Krisztián, Büki Nóra, Chrobák Zsófi, Csenge Tamara, Csepregi Bernadett, Dalos Andrea, Deák Tamás, Demeter Mónika, Dencső Balázs, Dobai Dániel, Dóczi Réka, Dovecz András, Erdős Norbert, Farády Tamás, Fekete Lara, Gaál Klára, Gál Barbara, Garas Attila, Gulyás Bogi, Gyöngyösi Márton, Hámori Betti, Havelda Balázs, Helenbai Magdolna, Holló Katalin, Horváth Csaba, Horváth Mihály, Horváth Szabolcs, Jadán Péter, Jónás Mónika, Juhász Csaba, Kállay Gábor, Kanyári Eszter, Kisfaludi Csilla, Kiss Adrienne, Kiss Niki, Kórik Máté, Koszticza Dávid, Kovács Ágnes, Kovács Edina, Kovács Julia, Kovács Vivienne, Kulin Júlia, Kürti Regina, Liener Márta, Lukács Gábor, Majoros Szilvia, Márta Melinda, Medveczki Ottó, Meixner Zsuzsanna, Mohos Anett, Molnár Gábor, Nagy Anikó, Nagy Pálma, Nagy Vonnák Dóra, Németh Orsolya, Parádi Mónika, Paul Krisztina, Peágics Attila, Pesti Zoltán, Pintér Tibor, Ringné Z. Anna, Riz Róbert, Rókus Ábrahám, Rucska ildikó, Sasvári Balázs, Schumacher Tamás, Simorda Balázs, Szabados Zsuzsanna, Székely Ildikó, Szőke Ferenc, Szűcs Gábor, Takács Máté, Taksás Tünde, Tóth Judit, Tóth Lajos, Tóth Zoltán, Tüske Tamás, Végső Viola

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!