Megint Scarlett Johansson budapesti ügyeit firtatják

Bosszúállók
Vágólapra másolva!
Budapestet emlegették már Bosszúállókban is, most pedig az Amerika Kapitány második részének egyik kibővített jelenetében jön szóba fővárosunk. Láthatjuk valaha filmen, hogy mit művelt a Fekete Özvegy és Sólyomszem Magyarországon? 
Vágólapra másolva!

Az Amerika kapitány - A tél katonája egyik jelenetében a S.H.I.E.L.D.-főnök, Alexander Pierce (Robert Redford) azt feszegeti, vajon mit szólna ahhoz a Fekete Özvegy (Scarlett Johansson), ha nyilvánosságra kerülne a múltja.

Ez a jelenet szerepelt a film moziverziójában, most azonban megnézhetjük a kibővített változatát is, melyben a következők hangzanak el Redford szájából: "Semmi sem marad titokban a maga múltjából sem. Budapest, Oszaka, a gyerekosztag... Biztos, hogy készen áll arra, hogy a világ megtudja, milyen is valójában?"

A képregényekből lehet tudni, hogy a "gyerekosztag" kifejezés (melynek említésére a Fekete Özvegy idegessé válik) egy olyan programra utal, melynek keretében a KGB szuperkémeket képzett, és Natasha Romanoff is innen került ki. A film végső változatából kivágott megjegyzés miatt a rajongók már azon kombinálnak, hogy a Marvel esetleg egy olyan előzményfilmet tervez, melyből megismerhetjük a Johansson által alakított figura múltját.

Arról is lehet álmodozni, hogy a Fekete Özveggyel és a Jeremy Renner játszotta Sólyomszemmel a középpontban készül majd egy film, amely a korábbi budapesti kalandjukat dolgozza fel, ugyanis a Bosszúállók-ban e két figura között merült fel Budapest ebben a rövid párbeszédben.

Már alapanyag is létezik ehhez az esetleges filmhez, mert tavaly februárban jelent meg a Marvel Secret Avengers című képregény-sorozatának első része, ami pont a budapesti küldetést mesélte el. A sztoriban kulcsszerepet játszik egy Andras Bertesy nevű gazfickó, Sólyomszemnek pedig csúnyán ellátják a baját egy olyan budapesti háztetőn, ahonnan remek kilátás nyílik a Parlamentre.

Két éve, a Bosszúállók bemutatója idején mi is megkértük az olvasóinkat, hogy eresszék szabadon a fantáziájukat, és találják ki, vajon mit csinálhattak a szuperhősök Budapesten - rengeteg ötletes sztorit kaptunk akkor. De az is látszik, hogy nem csak minket, magyarokat tart lázban a Fekete Özvegy és Sólyomszem budapesti kalandja, mert már készültek rajongói plakátok is az erről szóló, egyelőre csak képzeletben létező filmhez.

Rajongói plakátok a Budapest című, egyelőre képzeletbeli Marvel-filmhez Forrás: Moviepilot

Biztosan viszont csak annyit lehet tudni, hogy Nicole Perlman, A galaxis őrzői társírója egy ideje már dolgozik egy különálló Fekete Özvegy-film forgatókönyvén, de a Marvelnél megszokott dolog, hogy nagyon sok ötletet fejlesztenek párhuzamosan, és ezek közül csak néhány konkrét film kap majd zöld utat később. Biztosan tehát továbbra sem lehet tudni, lesz-e Budapesten játszódó Bosszúállók-film, fővárosunk nevének időnkénti belengetése azonban akkor is izgalmas, ha megmarad MacGuffin-elemnek.

Scarlett Johansson egyébként 13 évvel ezelőtt szerepelt már egy részben Budapesten játszódó filmben, az Amerikai rapszódiá-ban, amelyben a 2-es villamoson ülve csodálkozott rá a Gellért-hegyi Szabadság-szobor szépségére, és még magyarul is megszólalt.