Emilia Clarke miatt potyognak a könnyek Amerikában

Mielőtt megismertelek
Vágólapra másolva!
Néha a kasszasikerek folytatásai is megbuknak: a Tini Nindzsa Teknőcök másodjára már csak kevéssé izgatták fel a nézőket. A Trónok harca egyik legnépszerűbb szereplője, Emilia Clarke a Terminátor-reboottal még felsült, egy könnyfakasztó szerelmi történettel azonban már sikeresen megvetette a lábát a mozifilmek világában.
Vágólapra másolva!

A nagy pénzt kaszált filmek folytatása papíron bombabiztos üzletnek tűnik, ám a valóság erre gyakran rácáfol. Múlt hétvégén az Alice Tükörországban nyitott jóval rosszabbul, mint az egymilliárd dollárig elmenetelő első rész, most pedig a Tini nindzsa teknőcök: Elő az árnyékból termelt nagyjából feleannyi pénzt, mint amennyit a 2014-es előzmény hozott össze az első hétvégéjén.

Képkocka a Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból című filmből Forrás: UIP-Duna Film

A pizzazabáló hüllők most mindössze 35,3 milliót szedtek össze, pedig két éve még 65,5 millióig jutottak. A Forbes box office szakértője Tomb Raider-csapdának hívja a teknőcöket sújtó jelenséget, amikor is a vonzó névvel ellátott első rész még kasszát robbant, annak ellenére, hogy a film maga gyenge. Pár évvel múlva jön a folytatás, de a közönség a közhiedelemmel ellentétben nem felejt, és hiába lett jobb a film az előzőnél, a második részre már jóval kevesebben ülnek be. A Tini nindzsa teknőcök 2-t is elutasítják a kritikusok, de arányaiban több pozitív recenzió született, mint az elsőről.

A hétvége legnagyobb sikerét egyértelműen Emilia Clarke szerelmi románca aratta. A 20 millióból készült Mielőtt megismertelek 18 millióval rajtolt el, ha ehhez hozzáadjuk a többi országban összeszedett 7 milliót, elmondhatjuk, hogy a film egyetlen hétvége alatt több pénzt termelt, mint amennyiért elkészítették.

Az előzetesek alapján egy rikító színekkel megfestett, könnyfakasztó szerelmi történetnek tűnik a Mielőtt megismertelek, amelyben a főszereplő fiatal lány egy lebénult férfihoz (Sam Claflin) szegődik el ápolónak. A film végkifejlete több mozgássérült szervezetnél is kiverte a biztosítékot, de alighanem ez a botrány is csak növelte a produkció ismertségét, amely már eleve egy népszerű, magyar nyelvre is lefordított regényen alapult.

Emilia Clarke és Sam Claflin a Mielőtt megismertelek című filmben Forrás: Fórum Hungary

Emilia Clarke karrierjében jókor jött ez a siker. A Trónok harca egyik legnépszerűbb karakterét játssza, de a mozikban eddig még nem termett neki babér. A Terminator: Genisys akkorát bukott tavaly, hogy a folytatásokat bizonytalan időre elnapolták.

A Popstar: Never Stop Never Stopping című zenés áldokumentumfilm volt a hétvége széleskörű premiere, de mindössze 4,6 milliót gyűjtött, és ezzel a toplista nyolcadik helyét tudta csak megszerezni.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Tini nindzsa teknőcök: Elő az árnyékből ($35,3 / $35,3)
2. X-Men: Apokalipszis ($22,3 / $116,5)
3. Mielőtt megismertelek ($18,3 / $ 18,3)
4. Alice Tükörországban ($10,7 / $50,8)
5. Angry Birds – A film ($9,8 / $86,7)
6. Amerika Kapitány: Polgárháború ($7,6 / $388,9)
7. Rossz szomszédság 2 ($4,7 / $ 48,6)
8. Popstar: Never Stop Never Stopping ($4,6 / $4,6)
9. A dzsungel könyve ($4,2 / $347,5)
10. Rendes fickók ($3,5 / $29,1)