Penélope Cruzt nagyon óvják a magyar lesifotósoktól

Penélope Cruz
Vágólapra másolva!
Hétfő óta Budapesten forgatják a La reina de España című vígjátékot, amelyben Penélope Cruz mellett a Torrenteként ismert Santiago Segura, illetve a Homeland sztárja, Mandy Patinkin is szerepel. Az Oscar-díjas spanyol színésznő még nem érkezett meg a magyar fővárosba, és a produkció minden erejével azon van, hogy ne is derüljön ki, mikor jön.
Vágólapra másolva!

Penélope Cruz, a Torrentét alakító Santiago Segura és a Homeland tévésorozatból ismert Mandy Patinkin főszereplésével Budapesten készül a La reina de España (Spanyolország királynője) című vígjáték. A forgatás hétfőn kezdődött el, de a produkcióhoz közel álló forrásunk szerint Cruz még nem érkezett meg Magyarországra. Nagy titokban tartják az Oscar-díjas színésznő érkezésének időpontját, mert nem szeretnék, hogy paparazzik lepjék el a repülőteret. Egyszer már meg is kellett változtatni, hogy melyik járattal jön Cruz, mert az eredetileg tervezett időpontot megneszelték a lesifotósok.

Penélope Cruz az Álomlány című filmben Forrás: Lolafilms

A La reina de España az 1998-ban készült Álomlány folytatása lesz, amelyben visszatérnek az eredeti szereplők, és tizennyolc évvel az eredeti film cselekménye után vehetjük fel fonalat. Megtudhatjuk, hogy mi is lett a náci Németországban forgató spanyol stábbal.

Cruz egy Macarena Granada nevű színésznőt alakít, akiből az eltelt idő alatt hollywoodi sztár lett. Az ötvenes években visszalátogat hazájába, hogy egy amerikai produkcióban eljátssza I. Izabella királynőt. Hazatérése után felveszi a kapcsolatot régi kollégáival, ám ennek az lesz a következménye, hogy a tizennyolc éve nem látott rendezője (Antonio Resines) is feltűnik, és káoszba sodorja a forgatást.

Penélope Cruz a 30. Goya-díjkiosztón 2016 februárjában Forrás: AFP

Az Álomlány-ban már összeszokott színészgárdához több új arc is csatlakozott: Mandy Patinkin mellett A Birodalom visszavág-ban Palpatine hangját adó Clive Revill és A herceg menyasszonya földműves legénye, Cary Elwes is szerepel majd a La reina de Espaná-ban. Ez az jelenti, hogy A herceg menyasszonya legendás párbajjelenetének mindkét résztvevője, Patinkin és Elwes is Budapestre jön.

A filmben szereplő Santiago Segura az Álomlány megjelenésének évében, 1998-ban lett híres hazájában, akkor jött ki ugyanis a Torrente, a törvény két balkeze című vígjáték. Segura először a Hellboy 2 forgatása miatt járt nálunk, majd 2012-ben a Torrente negyedik részének forgalmazója is elhívta hozzánk. Akkor az Origónak adott interjújában arról is mesélt, hogy komolyan meglepte, milyen nagy rajongás övezi őt Magyarországon.

Santiago Segura Magyarországon négy évvel ezelőtt Fotó: Hirling Bálint

A La reina de España rendezője, Fernando Trueba a magyar fővárosban találta meg a tökéletes környezetet, amelyben újra tudja teremteni az ötvenes éves spanyol filmstúdióinak a világát. A Le reina de Espana forgatása tíz héten át fog tartani, és Budapest mellett Madridban rögzítenek majd jeleneteket. Trueba harmadszorra dolgozik együtt Cruzzal, a Belle Epoque című első közös munkájuk elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscart 1994-ben.