Vágólapra másolva!
Az LSOO (Like Stories of Old) nevű vlogger elkészítette a Dunkirk némafilmes, rövidített változatát. Christopher Nolan második világháborús remekművének fekete-fehér, dialógusoktól mentes verziója ékes bizonyítéka annak, a rendező mennyire mestere a filmnyelvnek. A rövidfilm a legnagyobb mestereket idézi meg, köztük Szergej Mihajlovics Eisensteint, akinek Patyomkin páncélos című 1925-ös alkotása a mai napig a filmtörténet egyik legnagyobb klasszikusa, és a filmművészet hivatkozási pontja. 
Vágólapra másolva!

A Dunkirk újravágásánál persze nem volt nehéz dolga a rajongónak. Nolan több ízben nyilatkozott arról, hogy mivel a történetet leginkább képekkel szerette volna elmesélni, a film narratívájához visszanyúlt a film őskoráig. A rendező így olyan klasszikusokból merített ihletet, mint a Türelmetlenség (1916), a Gyilkos arany (1924) vagy a Virradat (1927).

A filmet újravágó LSOO szerint épp Nolan lehengerlő képi elbeszélésmódja miatt tudott tökéletes némafilmet csinálni a Dunkirk-ből, a vlogger szerint ugyanis ezt a bravúrt csak kevés mai filmmel lehet véghezvinni.