Uma Thurman alaposan kitálalt Weinsteinről és Tarantinóról

Uma Thruman és Harvey Weinstein
Vágólapra másolva!
Az aligha meglepetés, hogy Weinstein Uma Thrumant is meg akarta erőszakolni, az viszont szinte filmbe illő, hogy a színésznő azzal vádolta Tarantinót a Kill Bill forgatásának idején, hogy meg akarta őt ölni. A rendező épp egy Charles Mansonról és Roman Polanskiról szóló filmre készül, karrierjét viszont akár be is döntheti a botrány. 
Vágólapra másolva!

Uma Thurman interjút adott a New York Timesnak, amiben lerántotta a leplet Quentin Tarantinóval való kapcsolatáról. Ami eddig egészen idillinek tűnt: Tarantino a múzsájának nevezte Thurmant, akivel együtt arattak hatalmas sikert a Ponyvaregény-nyel, majd a rendező adta meg a színésznőnek a lehetőséget a nagy visszatérésre is a Kill Bill alkalmával.

Uma Thurman és Quentin Tarantino a Kill Bill forgatásán Forrás: Miramax/Kobal/REX/Shutterstock/

Thurman pont a Kill Bill forgatásán veszett össze Tarantinóval. A színésznőnek maga kellett vezetnie abban a jelenetben, amikor karaktere egy kék sportkocsival indul neki megölni Billt. Thurmannek a fülébe jutott, hogy a kocsi nem biztonságos, így azt kérte, hogy egy kaszkadőr vezessen, Tarantino viszont hallani sem akart erről, mert nem akart csúszást.

- mondta a rendező. Thurmannek egy fákkal szegélyezett, homokos és kanyargós úton kellett vezetnie, balesetet is szenvedett, ami után kórházba került.

A nyaka és a térdei sérültek meg, agyrázkódást is szenvedett, a balesetnek a mai napig érzi a hatását. Nagyon összeveszett Tarantinóval, azzal vádolta, hogy meg akarta ölni. Látni akarta a felvételt a balesetről, de csak azzal a feltétellel kapta volna meg, ha aláír egy nyilatkozatot, hogy hallgat az ügyről.

Thurman így nem kért a felvételből. Amit Tarantino most viszont átadott neki, a Times cikkében meg is nézhető a videó.

Nem ez volt az egyetlen atrocitás, ami Thurmant a Kill Bill forgatásán érte: a jelenetben, amikor Michael Madsen karaktere arcon köpi, igazából

Tarantino köpte le.

Egy másik alkalommal, amikor a filmben Gogo, a tini bérgyilkos fojtogatja a Mennyasszonyt egy lánccal, azt is Tarantino csinálta a háttérben.

Uma Thurman és Harvey Weinstein Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images

A Ponyvaregény és a Kill Bill alkalmával Thurman együtt dolgozott Harvey Weinsteinnel is, akiről most szintén kitálalt. Három esetet elevenített fel: első alkalommal Párizsban a producer egy forgatókönyvet akart megbeszélni a színésznővel a hotelszobájában.

Fürdőköpenyt vett és szaunázni hívta Thrumant, aki viszont nem akart ruhában bemenni vele, kérdőre vonta, Weinstein pedig visszavonulót fújt.

Viszont ez az eset sem akadályozta meg abban, hogy a Ponyvaregény bemutatója után egy londoni hotelszobában próbálja megerőszakolni Thrumant.

Thurmannek ekkor sikerült leráznia Weinsteint, aki egy nagy csokor sárga rózsát küldött neki utána. A színésznő onnantól nagyon ügyelt rá, hogy ne maradjon vele kettesben. Weinsteinnek egyszer sikerült úgy intéznie, hogy ez mégis megtörténjen, de Thurman ekkor megfenyegette, hogy tönkreteszi, ha megint próbálkozik.

Később Tarantinót is rávette, hogy konfrontálódjon a producerrel, aki ezután bocsánatot kért tőle.

Weinstein a Times cikkére reagálva annyit juttatott el a Hollywood Reporterhez, hogy elismeri, hogy ráhajtott Thurmanre, de az erőszakot tagadja, és annak idején azonnal bocsánatot kért. Mellékelt pár fotót is, melyeken ő és Thurman láthatóak, jó hangulatban.

Tarantino még nem reagált a vádakra, de mások igen: Asia Argento, a #MeToo mozgalom egyik kulcsfigurája és Weinstein egyik áldozata, annyit tweelelt, hogy

Tarantino egyébként nagy rajongója Asia Argento apjának, az olasz horror-rendező Dariónak, aki híres arról, hogy filmjeinek gyilkosság-jeleneteiben a saját kezei láthatóak.

Érdekesség, hogy Tarantino Grindhouse: Halálbiztos című, a Kill Bill után készült filmje egy autós kaszkadőrről szól, és felvonultat egy csontrepesztő balesetet. Tarantino színészként szerepelt a Grindhouse: Terrorbolygó című filmben is, amiben éppen a #MeToo kampány elindítóját, Rose McGowant próbálja megerőszakolni, és ezt a jelenetet a rendező, Robert Rodriguez (McGowan akkori élettársa) szerint Weinstein erőszakossága ihlette.