Még mindig a dinók érdeklik a legtöbb embert a magyar mozikban

Chris Pratt a Jurassic World: Bukott birodalomban
Vágólapra másolva!
A bemutatását követő második hétvégén is diadalmaskodott a dinoszauruszos film a magyar mozikban: 70 021 néző váltott jegyet a filmre. Bár a Jurassic World: Bukott birodalom nézőszáma 40 százalékkal esett az előző hétvégéhez képest, így is óriási a szakadék a top 10 első és második helyezettje között: a premierfilm Kutyaparádé majdnem 50 ezerrel kevesebb nézőt, 21 779 embert tudott megszólítani szombat-vasárnap.
Vágólapra másolva!

Eddig 233 066 néző volt kíváncsi a június 7-én a magyar mozikban elstartolt Jurassic World: Bukott birodalom-ra. Második hétvégéjén már most nagyobb az össznézőszáma, mint a dinós film előtt két héttel korábban bemutatott, az előzetes várakozásokkal szemben a világon mindenütt "megbukott" SW-antológiafilmnek. A Solo: Egy Star Wars-történet május 24. óta csak 220 531 magyar nézőt érdekelt, a hétvégén 11 693-an váltottak jegyet a filmre, ezzel már csak ötödik a hazai sikerlista élmezőnyében.

A SW-film egy hét alatt három helyet csúszott:

az előző hétvége toplistáján még a második volt a Jurassic-franchise legújabb darabja mögött.

Nem csupán a múlt heti harmadik Könyvklub előzte meg (14 872 nézővel a negyedik), de két premierfilm is: a második helyre beérkező Kutyaparádé (21 779 eladott jegy) és a Túl szexi lány (18 921 nézővel a harmadik) is.

A hétvégi toplista legnézettebb 10 filmje közé még egy premiernek sikerült beharcolnia magát: a máshol nem túl népszerű gengszterfilm, a John Travolta nevével fémjelzett Gotti 10 225 nézőt érdekelt, így a Solo-film mögött a hatodik a listán.

Kérdés, hogy a Jurassic World: Bukott birodalom meddig tudja tartani első helyét: valószínű, hogy már a következő hétvégén kiüti a sokak által várt Ocean's 8, amit viszont a június 28.-án startoló Sicario 2. - A zsoldos válthat majd a trónon.

A sokáig toplistás, a világszerte több mint kétmilliárd dollárt fialó Bosszúállók: Végtelen háború 8 hét után esett ki a top 10-ből, 3 228 néző még így is kíváncsi volt a filmre a hétvégén, eddig 563 078-an látták.