Nézettségi rekord: Már ötödik hete a legnézettebb filmek között a Blokád

Blokád Blokád-Day04
Blokád-Day04
Vágólapra másolva!
Továbbra is nagy az érdeklődés a mozikban a Seress Zoltán, ifj. Vidnyánszky Attila, Gáspár Tibor, Tóth Ildikó és Végh Zsolt főszereplésével készült Blokád című filmre. A taxisblokád idején játszódó filmre eddig már több mint 53 ezren váltottak jegyet, és ötödik hete a 10 legnézettebb mozifilm között van. Az idén bemutatott magyar filmdrámák közül már most a legnézettebb alkotás, hiszen csak vígjátékok előzték meg a jegypénztáraknál. A Blokád készítői arra vállalkoztak, hogy a rendszerváltozás utáni Magyarország első nagy politikai és gazdasági krízisén keresztül bemutatják az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József politikai pályafutásának és magánéletének két meghatározó korszakát.
Vágólapra másolva!

Antall József életútjának történelmi hátterét az 1956-os jelenetekben a szovjet elnyomás fojtogató légköre és a forradalom eseményei szolgáltatják, az 1990-es jelenetekben pedig a taxisblokád által kiváltott, az utcákon és a tárgyalóasztaloknál zajló káosz.

Az operációjából lábadozó miniszterelnök megfontolt, de a demokráciáért végletekig küzdő személyiségét a kórtermében zajló válságkezelés és politikai összecsapások kereszttüzében látjuk kirajzolódni.

Visszaemlékezésein keresztül pedig megismerjük Antall fiatalkorát, ötvenes évekbeli tanári működését, és az 1956-os forradalomban vállalt szerepét is.

A 95. Oscar-verseny legjobb nemzetközi film kategóriájába nevezett Blokád producere, Lajos Tamás az elmúlt hetek tapasztalatait összegezve nyilatkozta: „Járjuk az országot a filmmel, és fantasztikus látni, hogy mennyien megosztják velünk a vetítések után a személyes élményeiket a taxisblokád idejéből, izgalmas beszélgetéseket indít be a Blokád arról a korról, az ország akkori vezetőiről, egyáltalán a rendszerváltás utáni Magyarországról. Ennél többet egyetlen film sem kívánhat magának, hogy párbeszédet kezdeményez egy olyan korról, eseményről és az azokhoz kötődő emberekről, amelyekről sokunknak van saját tapasztalata."