Holtan találták a kocsijában az Oscar-díjas színész apját

2017.04.21. 11:13

Holtan találták autójában a Jerry Maguire című 1996-os filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat nyert Cuba Gooding Jr. apját, a 72 éves Cuba Gooding Sr. bluesénekest. A férfi halálát még vizsgálják, de valószínűleg túladagolás okozhatta.

Cuba Gooding Sr.Forrás: AFP/2009 Getty Images/Michael Loccisano

Autója Los Angeles Woodland Hills negyedében, egy forgalmas úton állt. A halottkém még vizsgálja a halála körülményeit, de állítólag alkoholt és több kábítószerfogyasztáshoz használt eszközt is találtak a kocsiban. A TMZ celebportál szerint túladagolás lehet a halál oka. 

Az Idősebb Gooding az Everybody Plays the Fool című számmal lett híres, amelyet a 70-es években a The Main Ingredient R&B együttes énekeseként adott elő. A toplistás siker lehetővé tette, hogy családjával Bronxból Dél-Kaliforniába költözzön. Apja 1936-ban Barbadosról szökött Kubába - ezért adta fiának a Cuba keresztnevet -, majd onnan érkezett Manhattanbe, ahol taxisofőrként dolgozott.

Cuba Gooding Jr. a Jerry Maguire-ért nyert Oscar-díjjal az 1997-es gálánForrás: AFP//Timothy A. Clary

Gooding 1977-ben kezdett önálló karrierbe, két albuma jelent meg a Motown lemezkiadónál. A nyolcvanas években ismét csatlakozott a The Main Ingredienthez. Szólókarrierjét 1993-ban fejezte be, és az együttes 1999-es újjáalakulásában sem vett már részt. Néhány alkalommal a filmvásznon is feltűnt kisebb szerepekben. 

Négy gyereke közül három színész, egy pedig zenész lett.