Vágólapra másolva!
Nézd meg a két magyar nyelvű kisfilmet, amely A Karib-tenger kalózai 3 tengeri csatajelenetét és a 18. századi Szingapúr megszületését mutatja be!
Vágólapra másolva!

Az előző négy kisfilmben megismerkedhettél A Karib-tenger kalózai: A világ végén alkotóival, Jack Sparrow-val, a különböző figurák küldetésével és a kalózszövetséggel. Most itt az utolsó két kisfilm is, amely két látványos jelenet megszületésének titkaiba avat be.


A nagy vízi csatajelenetben egy hatalmas örvény kap főszerepet, amelyben a két hajónak nemcsak egymás ellen, hanem az elemekkel is meg kell küzdenie. Geoffrey Rush egyenesen "a pokol kapuja"-ként hivatkozik az örvényre, amely bármikor magába szippanthatja valamelyik hajót, Johnny Depp viszont lazán meséli, hogy neki a jelenet során az egyik hajó árbocán egyensúlyozva kellett kardpárbajt vívnia. Az alkotók megmutatják az egyszerű kis rajzokat is, amelyeken először megszülettek a látványos képsor tervei.

A másik kisfilm a mesés Szingapúrba kalauzol: a díszlettervezők egy stúdióban egész minivárost építettek fel az egykori kikötővárosban játszódó jelenetekhez. A dolog különös nehézsége volt, hogy mivel vízre építkeztek, cölöpös házakat kellett emelniük. A misztikus hangulatú és persze a kornak megfelelően jó koszos hatást keltő házak közt kiemelt szerepet kapott Sao Feng kapitány tanyájának, az öreg fürdőháznak a kialakítása. A klipben Jerry Bruckheimer producer kiemeli, hogy amikor harcok robbannak ki Szingapúrban, akkor sem számítógépes trükköket látunk, hanem a valódi díszletben zajlanak az események.