Vágólapra másolva!
Martin Scorsese szerencsére nem veszi túl komolyan magát, és egy jó kis paráztató thrillert csinált Leonardo DiCaprio főszereplésével. Ha szeretnéd premier előtt megnézni a Viharsziget című filmet, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

Clint Eastwood (Titokzatos folyó) és Ben Affleck (Hideg nyomon) után Martin Scorsese is Dennis Lehane-hez fordult ihletért: Viharsziget (Shutter Island) című krimiregényét filmesítette meg. Lehane sötét sztorija és Scorsese affinitása a thriller műfaja iránt szerencsésen találkozik, úgyhogy van min paráznunk.

Az 50-es években játszódó történetben Leonardo DiCaprio egy magánéleti és háborús traumák miatt megzuhant nyomozót alakít, aki társával (Mark Ruffalo) egy szigetre érkezik, ahol veszélyes elmebetegeket kezelnek/tartanak fogva. Egy nő után nyomoznak, aki nyomtalanul eltűnt a cellájából, de a helyszínen minden sokkal furcsábban és veszélyesebben alakul, mint amire számítottak.

Scorsesenek és DiCapriónak ez már a negyedik közös filmje (a New York bandái, az Aviátor és A tégla után), és a harmincöt éves színész, aki eleinte mentorként tekintett a rendezőre, pártfogoltból fokozatosan alkotótárssá vált. Scorsese egy interjúban elmondta, hogy "nem tudtuk, hogy hova fogunk kilyukadni, és sokkal messzebbre kellett mennünk, mint hittük, de Leóval teljes biztonságban tettem meg az utat". Némelyik jelenet olyan kemény volt, hogy a végén "egymásra néztünk, és örültünk, hogy végeztünk és mehetünk aludni".

* * *

Ha szeretnéd megtekinteni a Viharsziget című filmet az [origo] filmklub március 2-ai vetítésén, nem kell mást tenned, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímeddel együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "Viharsziget" legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Forrás: [origo]

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Michelle Williams játssza a Viharsziget-ben Leonardo DiCaprio figurájának elhunyt feleségét.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt március 2-án kedden 19 órára a Palace MOM Park mozi 3-as termébe (1126 Budapest, Alkotás út 53.):

Ámon Lilla, Balia Zoltán, Bálint Katalin, Becseics Dusánka, Berkes Áron, Bodzás Gergely, Bolla Róbert, Borys Krisztina, Bősze Éva, Csáky Katalin, Demény Anita, Drégelyvári Anna, Drobnyák Csilla, Farkas Viola, Fehér Anita, Fekete Lara, Gallyas Katalin, Garai Róbert, Gyulai Péter, Hassan Leila, Hobok András, Horváth András, Kanyó Hanna, Kapuvári Éva, Karacs Magdolna, Kecskés Eszter, Kepe Gábor, Kiss Andrea, Kiss Mária Magdolna, Koncz Agnes, Kovács Nóra, Kraxner Éva, Láng Eszter, Láng Orsolya, Lőrinci Dóra, Mitkov László Álmos, Mohácsi Attila, Naftz Katalin, Nagy Annamária, Nagy Ilona, Nagy Péter, Náton Diana, Nemere Rory, Németh Klaudia, Netse Diana, Perczel Adrienn, Pitula Alexandra, Pozbai Viola, Pozsonyi Janka, Reichert Csilla, Resch Marcell, Schwarczkopf Attila, Sőregi Viktória, Strupka Timea, Sugár Sarolta, Susán Tamás, Szabóné Dr. Pataky Eszter, Szakács Zsuzsanna, Szalay Virág, Szántó Becz Gábor, Szép Bernadett, Szeredi-Pauer Krisztina, Szvath Zsófia, Tóth Krisztina, Tóth Norbert Titusz, Tóthpál Anita, Töreky Péter, Túri Zsuzsa, Tyutyunkov Mária, Várdombi Csilla, Vida László, Zsigmond Péter

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!